Oldtimer evenementen

La Montée Historique des Trôs Marets ®.

Datum:
zaterdag 7 september 2013
Locatie:
Bévercé (BE)
Omschrijving:
Opgericht in 1959, de "Historische hillclmb van Trôs Marets" is nu een van de belangrijkste en onmisbare datum in de seizoen. Beroemde kampioenen hebben er deel aangenomen. In Malmédy is dat op 7 en 8 2013.
De "Historische Hillclimb van Tros Marets" betekent meer dan 35 bochten Ongetwijfeld een van de meeste succesrijke en mooiste gebeurtenis in Europa.
Einde van de jaren vijftig namen een paar van de beroemste belgische en internationale piloten deel aan de hillclimb van Malmédy.

Het was voordat die zijn naam zou veranderen in "Historische Hillclimb Tros Marets".

Tussen 1967 en 1980 hebben belgische piloten o.a Jacky Ickx, Lucien Bianchi, "Beurlys" of Duet deel genomen aan deze beroemde course. Andere grote namen zoals Marcel Tarres, Bernard Darniche en Sandro Munari probeerde ook hun auto's op die uitstekend piste.

Het werd zo populair dat het ook deel werd van de "Rond van België" grote namen zoals Bernard Darniche (Alpine Renault), Lucien Bianchi (Ferrari GTO) and Sandro Munari (Lancia) hebben hier gereden.

Opgericht in de jaren zestig, verdween het van de kalender in de jaren zeventig.

Sinds 2008, is een groep enthousiaste mensen ermee begonnen die "Historische Hillclimb van Tros Marets" te doen herleven

Een 4km circuit die niet minder dan 35 bochten bevat en die een kwalitatief wegdek bidet.

Op 7 en 8 september 2013, zal de "Historische Hillclimb vanTros Marets", vlakbij de Hoge Venen, 25 jaar oud vintage cars (en meer) verwelkommen.

Zes parcours zijn gepland voor elke deelnemer.

Geen chronometer controle. Alleen het plezier samen te komen in een "gentlemen drivers" sfeer.

Meer informaties, reglement en inschrijving op website: www.tros-marets.be.