Waardeschatting / expertiseverslag voor oldtimers

Reeds aan een waardeschatting / expertiseverslag voor uw oldtimer gedacht?

Door Erard Verzekeringen nv - Nieuwe Kalsijde 5b te 8920 Langemark
Tel 057/48.57.57 - E-mail info@erard.org - http://www.erard.org - FSMA 13591


Waardeschatting of expertiseverslag voor uw oldtimer

Voor velen klinkt het misschien onbekend in de oren. Concreet betekent het "een waarde kleven op uw oldtimer". G��n emotionele waarde door de bezitter, g��n onderschatte waarde door een kandidaat-koper, g��n bediscussieerbare waarde door de tegenpartij bij een verkeersongeval, maar wel een oordeel van een erkend auto-expert. Hij bekijkt de wagen grondig, zorgt voor een uitgebreid fotoverslag, doet het nodige onderzoek en maakt uiteindelijk zijn verslag op. Dit document noemen we de waardeschatting.

Een waardeverslag kan voor tal van doeleinden nuttig zijn. We belichten hierbij de 3 voornaamste.

A. Verdediging bij een verkeersongeval in recht
Geen enkele bestuurder is vrij van ongevallen. Hoe voorzichtig we zelf ook zijn, er kan steeds iemand anders onze oldtimer schade berokkenen. Bij moderne wagens is het eenvoudig: er bestaan databanken van wisselstukken, de nieuwprijzen zijn bekend,... Bij oldtimers is dit echter niet het geval. Het is v��l moeilijker om een waarde te kleven op de wagen. De tegenpartij, welke de schade moet betalen, kan hier gebruik van maken en proberen de waarde te minimaliseren. Om u hiertegen te wapenen, is een waardeschatting een belangrijk middel. Gezien het opgesteld werd door een erkend expert, zullen de verzekeringsmaatschappijen met zijn bevindingen rekening moeten houden. U staat dus sterker bij de verdediging van uw schadedossier.

B. Opstart van een omniumverzekering
Laten we nog even stilstaan bij die verkeersongevallen. In het slechtste geval zijn we zelf in fout en kan de schade niet op een tegenpartij verhaald worden. De eigen portemonnee zal aangesproken moeten worden, tenzij u een omnium-verzekering hebt. Deze werkt volgens hetzelfde principe als voor nieuwe wagens. Alleen wordt niet vertrokken van de cataloguswaarde, maar van de geschatte waarde. Een waardeschatting is m.a.w. noodzakelijk. Meer informatie over een omniumverzekering kunt u vinden op de pagina Omniumverzekering voor oldtimers.

C. Verkoop van het voertuig
De ervaring leert dat vroeg of laat elke wagen opnieuw te koop aangeboden wordt. U kleeft een prijs op de wagen en de kandidaat-koper vindt het t� hoog. Hoe ga je dan argumenteren dat het een eerlijke prijs is? Dat de wagen zich inderdaad in een correcte toestand bevindt? Opnieuw zal de waardeschatting soelaas brengen en de kopers kunnen overtuigen.

Kortom, een waardeschatting (of anders uitgedrukt: een expertiseverslag) van de wagen laten maken, is zeker de overweging waard!

Welke expert contacteren?
U hebt natuurlijk de vrijheid inzake keuze van expert, doch ervaring leerde ons dat u best naar een specialist ter zake gaat. Want niet elke expert is even goed van oldtimers op de hoogte.

Oldtimerweb kan onderstaande experten aanbevelen.

Automotive Consultancy Services bvba
Satenrozen 6A / Unit 29
2550 Kontich
Tel: 03/337.47.06
E-mail: gb@classiccarsurvey.eu
www.classiccarsurvey.eu
Expert Patrick Hermanns
Geo Verbancklaan 5
9051 Gent
Tel: 09/220.67.44
Gsm: 0475/790.249
E-mail: patrick_hermanns@hotmail.com
Expert Rudi Philippaerts, A.A.V.EX.
Schabertstraat 1
3590 Diepenbeek
met bijhuis:
  Constitutiestraat 32
  2060 Antwerpen
Tel: 011/33.15.20
Gsm: 0495/25.33.15
E-mail: info@AAVEX.be
Waardeschatting of expertiseverslag voor uw oldtimer