Artikels
Je bent hier: Oldtimer verhalen > Cady Cars : passion for classics

Cady Cars : passion for classics

Delen

Levenslange passie

Thierry Dehaeck, geboren en getogen in Ieper, is niet alleen een ondernemer in hart en nieren maar is ook al van kinds af aan gepassioneerd door mooie auto’s, gestroomlijnde carrosserieën en krachtige motoren.

Toen hij amper zes jaar oud was, kocht zijn vader een Chevrolet Impala Coupé. Hij beleefde als kind veel plezier aan het schoonmaken van die auto. Op zijn zestiende reisde hij voor de eerste keer naar de Verenigde Staten, waar zijn liefde voor Amerikaanse auto's alleen maar groeide. Op zijn negentiende kocht hij zelf een klassieke auto: een grote Cadillac Sedan uit 1965. Deze verkocht hij een jaar later aan vrienden van zijn ouders. Tijdens zijn huwelijksreis naar de VS in 1982 kocht hij twee Cadillacs. Hij liet beide auto's naar Ieper overbrengen en verkocht ze korte tijd later met een mooie winst.

Het kopen en verkopen van unieke modellen herhaalde zich veelvuldig en daarom besloot Thierry in 1985 om deze activiteit om te zetten in een bedrijf genaamd Cady Cars, wat staat voor Collection Automobiles Dehaeck Ypres.

Als CEO van het familiebedrijf Pidy reisde Thierry veel naar de VS en Canada. Hij maakte daarbij van de gelegenheid gebruik om steeds op zoek te gaan naar bijzondere oldtimers voor export naar België.

Cady Cars
Cady Cars

Uitzonderlijke collectie

In de loop der jaren ontmoette Thierry Dehaeck de juiste mensen en verkreeg hij een doeltreffend internationaal netwerk, wat zeker en vast heeft bijgedragen bij de opbouw van zijn privécollectie.

De collectie is uitgegroeid tot een unieke en heel diverse verzameling van interessante en iconische auto's. Heel wat auto's uit de collectie werden tentoongesteld op 's werelds meest prestigieuze shows en wedstrijden.

Uiteindelijk bleek de collectie ook een goede investering, maar dat is nooit de drijfveer geweest van Thierry. Voor hem ging het altijd gewoon om de passie voor de klassieke auto’s.

Citroën SM - The Rig
de Citroën SM van Jerry Hathaway, die het record als snelste Citroën ter wereld vestigde

Uitvoerig gedocumenteerd

Thierry vindt het fascinerend en belangrijk om van iedere auto het levensverhaal te onderzoeken en te documenteren.
Wat is de historie van de auto, wie waren de eigenaren, hoe is de auto gedocumenteerd, wat is er technisch bijzonder aan de auto, zijn er foto’s beschikbaar van vroeger?

Elke auto uit zijn verzameling beschikt over een compleet dossier met alle mogelijke documentatie: expertiserapporten, eerdere inschrijvingen, databladen, FIVA-identificatiekaarten, fabrieksproductiegegevens, publicaties, gebruikershandleiding, onderhoudsfacturen...

Daar vloeide uiteindelijk het boek “Passion for cars” uit voort. De verzamelde informatie werd gebruikt om in detail de boeiende geschiedenis te vertellen van de wagens in de collectie.

Passion for cars - Thierry Dehaeck

Sfeervolle omgeving

Bij Cady Cars wordt veel aandacht besteed aan de omgeving waarin de auto’s worden voorgesteld. Naast geschilderde tafrelen vind je er een elegante ontvangstruimte, een gezellig salon met bibliotheek en een uitnodigende bar met zicht op de collectie. Een warme ontmoetingsplek waar kenners urenlang kunnen vertoeven en napraten.

Als kers op de taart bevat de collectie een originele Nederlandse carrousel uit 1953, met unieke kinderrijtuigen in staal en chroom. Pure nostalgie, en daar draait het allemaal om.

Cady Cars

Bezoek de collectie

De privécollectie van Thierry Dehaeck in Ieper kan enkel bezocht worden op afspraak en met een groep van minimum van 15 personen.
Je krijgt daarbij een uitgebreide rondleiding en een drankje in de gezellige bar.
Kijk op www.cadycars.be voor meer info.

Cady Cars
Cady Cars

Levensdroom

Naast de privécollectie is Cady Cars uitgegroeid tot een gerenommeerde garage die niet alleen oldtimers verkoopt, maar ook 6 gepassioneerde medewerkers in dienst heeft die een ongeëvenaarde service bieden, gaande van totale restauratie tot reparaties, onderhoud en carrosserie.

In 2016 verkochten Thierry en zijn vrouw Anne hun bedrijf Pidy. Dit gaf hem nog meer tijd om zich te wijden aan klassieke auto's en zo elke dag opnieuw zijn droom te verwezenlijken.

Cady Cars
Cady Cars

Event locatie

Cady Cars is trouwens te huur als event locatie, voor groepen van 30 tot 200 personen. Een unieke setting van 1.700m² met een 50-tal oldtimers. Je kunt er dineren tussen Bentleys, Rolls Royces, Ferrari’s, Maserati’s en andere bijzondere auto’s.
Er is ook een aparte vergaderruimte voorzien voor 50 personen.

Cady Cars

CADY CARS
Oostkaai 23A/4
8900 Ieper
www.cadycars.be

terug naar overzicht
Auctim online auctions
California Import - oldtimers uit Californië
Belgisch Brits Centrum - Britse oldtimers: verkoop, wisselstukken, onderhoud en restauraties
Oldtimerfarm - verkoop in opdracht van oldtimers - Aalter
Mistral Classics - premium classic cars - restauratie & onderhoud
Legendary Classics - verkoop van oldtimers
Freighthammer - importeren en exporteren van oldtimers
Claeys - oldtimer onderdelen
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Aarschots Carrosserie Center - oldtimer restauratie
Goedkope oldtimerverzekering bij ERARD verzekeringen
Catawiki online oldtimer veiling
Cleansurface group by Sodablast - stralen en coaten
Red de Oldtimer
Oldtimer Glas Polijsten - krasverwijdering op oldtimer glas
Anglo Parts - onderdelen voor Engelse oldtimers
Wens jij ook publiciteit via Oldtimerweb? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer info.
Claeys - oldtimer onderdelen
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Aarschots Carrosserie Center - oldtimer restauratie
Goedkope oldtimerverzekering bij ERARD verzekeringen
Catawiki online oldtimer veiling
Cleansurface group by Sodablast - stralen en coaten
Red de Oldtimer
Oldtimer Glas Polijsten - krasverwijdering op oldtimer glas
Anglo Parts - onderdelen voor Engelse oldtimers