Artikels
Je bent hier: Oldtimer nieuws > Recordeditie voor 8ste InterClassics Brussels

Recordeditie voor 8ste InterClassics Brussels

Delen

Liefhebbers van classic cars, supercars, old- en youngtimers, maar ook de ’classic car lifestyle’, konden terecht op de 8ste editie van InterClassics Brussels die in Brussels Expo plaatsvond. Met 26.865 bezoekers noteerde de beurs een nieuw record, in 2022 lag dit nog rond de 24.000.

De voltreffers waren o.a. de viering van de 100 jaar ’24 uur van Le Mans’, waarbij het racecircuit met 25 voormalig deelnemende wagens op een indrukwekkende manier werd nagebouwd in de patio. Ook de aanwezigheid van Team Feryn met rallypiloten Koen Wauters en Pascal Feryn was een voltreffer. Naast de voorstelling van hun nieuwe rallywagen, was de signeersessie van Koen zondagnamiddag een overweldigend succes. Te midden van de vele oogverblindende klassiekers werd een Aston Martin uit DB2/4 MK1 uit 1953 uitgeroepen tot ‘Best Of Show’.

“Om verschillende redenen zijn we over de afgelopen editie meer dan tevreden. Met 26.865 bezoekers noteren we een nieuw record. Daarnaast was er ook een boost in de autoverkoop en zijn er heel wat wagens voor verschillende miljoenen euro’s van eigenaar gewisseld. Tenslotte hebben niet alleen de autoliefhebbers en de collectioneurs, maar ook gezinnen en families inmiddels de weg gevonden naar de Belgische uitgave van InterClassics.”, zegt beursmanager Erik Panis namens InterClassics.

Koen Wauters

Met hun gloednieuwe Toyota Hilux Overdrive nemen Koen Wauters, Pascal Feryn en het 22-koppig Team Feryn in januari voor het eerst deel aan de Africa Eco Race. Naast de exclusieve voorstelling van hun nieuwe racewagen, pakte het rallyteam groots uit op InterClassics met o.a. hun racetruck, een mini-bivak en hun bekende Toyota 2000 Land Cruisers waarmee ze meermaals deelnamen aan de Dakar. Het publiek vond vlotjes de weg naar hun beursstand en was zondagnamiddag ook massaal aanwezig op de foto- en signeersessie van Koen Wauters.

Le Mans

Verspreid over 40.000 vierkante meter, drie Heizelpaleizen en de patio groeide de beurs de voorbije jaren uit tot een vaste waarde. “Niet alleen van onze bezoekers, maar ook van de talrijke standhouders kregen we al de nodige complimenten en waardering voor de voorbije editie. Blikvanger was zonder meer de viering van de 100ste ’24 uur van Le Mans’, waarbij we het wereldberoemde circuit hebben nagebouwd in onze patio, inclusief 25 racewagens die ooit aan deze wedstrijd deelnamen of zelfs wisten te winnen. De Nederlands- en Franstalige rondleidingen waren gans het weekend volgeboekt. Vooraf zat de sfeer al goed met de 600 genodigden voor onze exclusieve Preview Night op donderdagavond, waarbij Nederlandse tweesterrenchef Soenil Bahadoer (De Lindehof) op geweldige wijze het diner voor zijn rekening nam.”, zegt Erik Panis.

Special Jury Award

Stéphane Meeremans, CEO van British Sports Cars uit Overijse, viel op InterClassics Brussels in de prijzen: “We kregen de ‘Special Jury Award’ voor een Imperia uit 1928, nota bene een Belgische wagen waarvoor we een nieuwe eigenaar zoeken. We hebben al twee geïnteresseerden, maar we zouden hem graag doorverkopen aan een Belg. Niet alleen als bezoeker, maar ook als standhouder ga je ondertussen niet zomaar naar ‘een beurs’, maar naar InterClassics. Zo’n sterk begrip en gevestigde waarde is het inmiddels geworden. Onze stand was behoorlijk druk, we hebben de bezoekers de afgelopen dagen goed moeten begeleiden. Wij hadden een Porsche 918 Spyder (red: met een actuele waarde van ruim 2 miljoen). Op een gegeven moment hebben we de spoiler moeten intrekken, omdat er zoveel volk was op de stand.

Efficiënt

Ook de Aalsterse Xavier Molenaar van Oldtimerfarm blikt terug op een geslaagd weekend: “Vanaf het begin nemen we al deel aan InterClassics Brussels. De voorbije 8 edities hebben we het verhaal alleen maar zien groeien op het vlak van deelnemers en bezoekers, maar ook in kwaliteit. Wij hebben 300 wagens in stock, dus de beursselectie was dit jaar een hele uitdaging. Voor ons is dit een ideale manier om efficiënt in contact te komen met onze klanten. Er worden hier voor mooie bedragen auto’s verkocht, voor ons is dat ook mooi meegenomen, maar niet de prioriteit. Wij vinden het prettig als mensen na de InterClassics ons opnieuw bezoeken om een proefrit te maken, want een auto moet je voelen hé (lacht).

Informatief

Het succes van InterClassics Brussels is het gevarieerde aanbod en het brede publiek wat we inmiddels bespelen. De Heizelpaleizen ademen dezelfde geschiedenis uit als de talrijke wagens die je terugvindt op onze beurs. Verzamelaars van emaille borden rond automerken, autozetels en accessoires vinden eveneens bij ons hun gading. We combineren de auto’s met lifestyle en een moderne beleving. We zijn ook informatief, dankzij de samenwerking met o.a. BEHVA. De sessies rond o.a. het behouden van een klassieke auto in deze tijden, de marktwaarde, de veiligheid, maar ook de e-fuels of de zogenaamde ‘energie neutrale brandstof’ lokten vele belangstellenden. De mooie bezoekersaantallen zijn er dankzij de inspanningen van velen. Het verdwijnen van het Autosalon, maar zeker ook de eerste aanwezigheid van diverse auto-importeurs zoals D’Ieteren Luxury Performance, Aston Martin, Lotus en Donkvoort hebben een aandeel in onze groei. Ook de komende jaren blijven we investeren in ons verhaal”, zegt Erik Panis.

Aftermovie

Bekijk hieronder de aftermovie van InterClassics Brussels 2023.

door InterClassics

terug naar overzicht
Auctim online auctions
Freighthammer - importeren en exporteren van oldtimers
Legendary Classics - verkoop van oldtimers
Oldtimerfarm - verkoop in opdracht van oldtimers - Aalter
California Import - oldtimers uit Californië
Mistral Classics - premium classic cars - restauratie & onderhoud
Belgisch Brits Centrum - Britse oldtimers: verkoop, wisselstukken, onderhoud en restauraties
Claeys - oldtimer onderdelen
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Aarschots Carrosserie Center - oldtimer restauratie
Goedkope oldtimerverzekering bij ERARD verzekeringen
Catawiki online oldtimer veiling
Cleansurface group by Sodablast - stralen en coaten
Red de Oldtimer
Oldtimer Glas Polijsten - krasverwijdering op oldtimer glas
Anglo Parts - onderdelen voor Engelse oldtimers
Wens jij ook publiciteit via Oldtimerweb? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer info.
Claeys - oldtimer onderdelen
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Aarschots Carrosserie Center - oldtimer restauratie
Goedkope oldtimerverzekering bij ERARD verzekeringen
Catawiki online oldtimer veiling
Cleansurface group by Sodablast - stralen en coaten
Red de Oldtimer
Oldtimer Glas Polijsten - krasverwijdering op oldtimer glas
Anglo Parts - onderdelen voor Engelse oldtimers