Evenementen
Je bent hier: Oldtimer evenementen > Rallye des Légendes

Rallye des Légendes

Delen

Datum

zaterdag 23 april 2011

toevoegen in agenda

Locatie

Charleroi

route plannen

Beschrijving

Voor het weekend van 23 en 24 april 2011 heeft het Legendes-team voor het tiende van de opeenvolgende jaren een samenkomst van pure passie, vriendschap en vreugde gerealiseerd.

Dit jaar gaan wij ons met jullie bezighouden op een manier van “half engel, half duivel”, door jullie een navigatieomloop in elkaar te boksen die de besten moet zenuwachtig maken, de nieuwsgierigheid van de amateurs moet opwekken en de beginnelingen de discipline van de oriëntatierally zou moeten bijbrengen.

Maar het Legendes-team zal eveneens tegenwoordig zijn om jullie te steunen, zelfs te vertroetelen ; niets werd aan het toeval overgelaten… Bij de Legendes is de geest van behulpzaamheid en kameraadschap alom tegenwoordig. De glimlach van de controleurs, een vriendschappelijk ondersteuntje en nog meer andere tegemoetkomingen van aanmoedigingen laten niemand onverschillig. Het is voor ons trouwens ook een grote genoegdoening om jullie 12 uur lang een aangename tijd te laten doorbrengen achter het stuur en uw gezichten te zien oplichten bij aankomst aan een of ander controlepunt.

Tien jaar lang was het voor ons een moeilijke opgave om telkens een nieuwe omloop vast te leggen en op die manier de Rally de Legendes verschillend te maken. Bij deze 10de uitgave is het Yannick ALBERT die een nieuw road-book samenstelde ! Velen onder jullie kennen deze onderlegde navigator, die ondermeer 4 uitgaven van de Legendes won, maar ook meerdere regulatiewedstrijden. Zijn prijzenlijst opsommen zou ons hier te ver brengen, maar onthoud toch maar dat Yannick een gewone iemand is met een groot hart en die een speciale interesse heeft voor jongeren die de discipline genegen zijn.

Ontdek het weekend-menu van de Legendes !

Op het menu van het weekend van zaterdag 23 april en van zondag 24 april 2011 is telkens een omloop voorzien over plattelandswegen in de regio van Thuin, Walcourt, Ragnies, Coulsore, Obrechies, Beaurieux, Barbençon, Strée… et dit alles verdeeld over vier klassen :

NEW !! MARATHON -> 3 Klassen !

Zaterdag 23 april 2011 :

MD : Marathon ONTDEKKING, met road-book alleen in bolleke-pijl, meestal met kaartlezen, dus een klasse voorbehouden voor echte beginnelingen in de oriëntatie-rally.
MC : Marathon KLASSIEK, hier wisselen de gegevens af met bolleke-pijl (met kaartlezen of niet), bolleke-pijl zonder afstanden, kaartlezen (alleen 20.000ste en 25.000ste).
ME : Marathon EXPERT, met road-book op maat gemaakt voor navigatiespecialisten die van uitdagingen houden, met bolleke-pijl, bolleke-pijl zonder afstanden, visgraat, getekende of te tekenen kaarten… t.t.z., alles wat je maar kan vinden in een dergelijke klasse voor bedreven liefhebbers.

Zondag 24 april 2011 :

T : TOERISME, een toeristische zondagwandeling met road-book in bolleke-pijl,met meerdere aanduidingen ; de omloop zal rechtlijniger zijn en een observatiewedstrijd zal ermee gepaard gaan. Deze klasse is voorbehouden voor diegenen die er een familiale zondaguitstap van willen maken.

De RALLY DES LEGENDES viert zijn 10-jarig bestaan ! En omdat de Legendes niet zomaar een rally met oude wagens zijn… maar tevens een passie-uitwisseling ontwikkelde met een talrijk publiek, nodigen wij alle liefhebbers die heimwee hebben naar de jaren vijftig, zestig en zeventig uit om met ons te feesten op een geweldig ROCK'n'LEGENDS concert !

Dubbel concert deze twee dagen van de GERPINNES JACK FLACHES vanaf 21.00 uur !

Website

bezoek website
terug naar overzicht
Auctim online auctions
Mistral Classics - premium classic cars - restauratie & onderhoud
Legendary Classics - verkoop van oldtimers
Belgisch Brits Centrum - Britse oldtimers: verkoop, wisselstukken, onderhoud en restauraties
California Import - oldtimers uit Californië
Oldtimerfarm - verkoop in opdracht van oldtimers - Aalter
Freighthammer - importeren en exporteren van oldtimers
Claeys - oldtimer onderdelen
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Aarschots Carrosserie Center - oldtimer restauratie
Goedkope oldtimerverzekering bij ERARD verzekeringen
Catawiki online oldtimer veiling
Cleansurface group by Sodablast - stralen en coaten
Red de Oldtimer
Oldtimer Glas Polijsten - krasverwijdering op oldtimer glas
Anglo Parts - onderdelen voor Engelse oldtimers
Wens jij ook publiciteit via Oldtimerweb? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer info.
Claeys - oldtimer onderdelen
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Aarschots Carrosserie Center - oldtimer restauratie
Goedkope oldtimerverzekering bij ERARD verzekeringen
Catawiki online oldtimer veiling
Cleansurface group by Sodablast - stralen en coaten
Red de Oldtimer
Oldtimer Glas Polijsten - krasverwijdering op oldtimer glas
Anglo Parts - onderdelen voor Engelse oldtimers