Een eigenzinnige Porsche-fan: 'urban outlaw' Magnus Walker over zijn passie

Magnus Walker. Waarschijnlijk één van de beroemdste Porsche-verzamelaars en zonder twijfel de coolste. De vijftigjarige 'urban outlaw' is niet direct het type dat veel mensen voor zich zien als ze het woord "Porsche-liefhebber" horen. De bebaarde rocker met dreadlocks heeft een waanzinnige collectie van 25 vintage 911's die hij naar eigen smaak aanpast en deelt met een toegewijd publiek dat hem op social media volgt. Waar komt deze passie vandaan? Waarom houdt die al 40 jaar stand? En welk advies zou deze gewone jongen uit de arbeidersklasse van Sheffield anderen geven die zijn passie delen? In de eerste aflevering van de serie Beyond Cars, sprak Catawiki hierover met Magnus Walker tijdens de Oldtimer Grand Prix in het Duitse Nürburgring. Bekijk de Catawiki video en lees verder voor meer interessante feiten!

Kinderliefde

Toen Magnus 10 jaar oud was, nam zijn vader hem mee voor een uitje dat de meeste kinderen die van auto's houden, geweldig zouden vinden: de Earl's Court Motor Show in Londen. Deze dag vergat hij nooit meer en beïnvloedde zelfs de rest van zijn leven, want in Londen zag hij een witte 911 Martini Turbo met rode en witte strepen, waardoor hij verliefd werd op Porsche. De 10-jarige schreef vervolgens een aandoenlijke brief naar Porsche, waarin hij zijn diensten als ontwerper aanbood. Hoewel Porsche hem aanmoedigde om terug te komen als hij ouder was, verloor hij nooit zijn passie voor het merk.

Veertig jaar later ... is op één of andere manier betrokken zijn bij Porsche als een droom die uitkomt.

Magnus Walker

Een zintuiglijke ervaring

Wat rijden in een Porsche volgens Magnus zo'n boeiende ervaring maakt, is het feit dat het "alle zintuigen prikkelt." Om te beginnen, het oog wil ook wat; Magnus bewijst de tijdloze esthetiek van de 911's door te wijzen naar een 67-S "die komt uit het jaar waarin ik geboren ben". Hij ziet er nog steeds geweldig uit. Maar de aantrekkingskracht van Porsches houdt niet op bij de uiterlijkheden. De auto's bieden een allround ervaring. Het geluid van de deur als je instapt, de geur van benzine als je de motor flink laat draaien, het gevoel dat je krijgt als je schakelt. Dat heeft de passie voor deze auto's 40 jaar in stand gehouden.

Porsche prikkelt alle zintuigen. Rijden in deze auto is boeiend, uitdagend en bevredigend.

Magnus Walker

Plezier is de drive

Net als bij de meeste verzamelaars, vindt Magnus oldtimers aantrekkelijk vanwege de herinneringen die eraan kleven, of de "smiles per mile", zoals hij ze treffend noemt. Het rijden zelf, of dat nu volgas is of rustig toerend, leidt tot de "magische momenten." In essentie gaat het bij Porsche allemaal om vrijheid.

Het plezier zit in het rijden...dan ontstaan de gedenkwaardige momenten en de "smiles per mile"

Magnus Walker

Volg je dromen, leef in het moment

Op de vraag welk advies Magnus zou geven aan andere liefhebbers van oldtimers, gaf hij een duidelijk antwoord: geloof in jezelf en volg je dromen. De 25 jaar dat hij nu Porsches verzamelt, waren niet eenvoudig. Maar wat hij mensen wil laten zien, is dat als hij het kan, zij het ook kunnen. "Porsche was altijd de betaalbare, praktische, sportieve auto voor elke dag, voor iedereen". Geld heeft nooit een rol gespeeld bij zijn besluit om 911's te kopen en, naar zijn mening, is dat de authentieke manier om te verzamelen.

Passie is niet iets wat je kunt maken. Passie heb je, of je hebt het niet

Magnus Walker

Magnus laatste advies aan ons is simpel. "Doe wat je leuk vindt ... dat gaat veel verder dan auto's. Het is geloven in jezelf, mensen goed behandelen, je dromen volgen, in het nu leven en ervoor gaan."

Wil je in de voetsporen van Magnus treden? Je verzameling oldtimers uitbreiden is eenvoudig met de wekelijkse oldtimerveilingen van Catawiki. Daar vind je ongetwijfeld een auto die je passie doet ontbranden. Je kunt je verzameling ook beter op je wensen afstemmen door te verkopen op Catawiki!