Belgische oldtimermusea

Landbouwmuseum

Adres:
Rue du Palis
6830 Bouillon
Route plannen
Telefoon:
Website:
Omschrijving:
In de jaren 80 van de vorige eeuw(!), werden er te Rochehaut-sur-Semois (Bouillon) volop grootse oogstfeesten gevierd.
Door een "Landbouwmuseum" te openen in het heuvelland rond het dorp Rochehaut-sur-Semois, doet de Familie Boreux deze feesten, die deel uit maken van het streekverleden, opnieuw herleven. Beter nog, ze biedt aan de huidige en toekomstige generaties een uitzonderlijk overzicht van het leven van onze voorouders.

Heel wat overblijfselen uit het vroegere boerenleven hebben nu onderdak gevonden in het Landbouwmuseum. In dit grote houten gebouw, dat drie verdiepingen telt en gelegen is langs de invalsweg naar het dorp, worden honderden oude landbouwwerktuigen en gerestaureerde landbouwmachines - de meeste in perfecte staat - bijeengebracht en tentoongesteld.

De bezoeker die rondwandelt in het twintigtal ruimtes van het Landbouwmuseum, wordt uitgenodigd terug te gaan in de tijd en een andere wereld te leren kennen terwijl hij de verschillende stadia van het vroegere landbouwersbestaan doorloopt. Hij vindt er het huis van de boer en scènes uit het veeleisende plattelandsleven van onze voorouders: Een smederij, een oude dorsscène, een maalderij, een leisteengroeve... maar ook een timmermanswerkplaats en zelfs een heel arsenaal aan brandweermateriaal !

Het Landbouwmuseum stelt ook enkele uitzonderlijke bezienswaardigheden tentoon :
Een Buffalo-stoomtractor uit 1882, een "stoomlocomobiel" van het merk Vandeuvre uit 1907 en een Fordson-tractor op ijzeren wielen, een Massey-Harris-dorsmachine met hooibinder uit 1899, een Hard Parr, Farmal Regular, John Deere D,...