Oldtimer evenementen

Wenen-Venetië, op avontuur langs Alpen- en Dolomietencols (Sint-Genesius-Rode)

Datum:
zondag 21 mei 2023 t.e.m. zaterdag 27 mei 2023
Omschrijving:
Een week lang, van 21 tot 27 mei 2023, voert een uitzonderlijke reis ons van Wenen naar Venetië langsheen de mooiste routes van Oostenrijk en Italië en beruchte cols zoals de Grossglockner. Onderweg bewonderen we de pracht en praal van de Oostenrijkse en Italiaanse barok en bezoeken we Gmund, waar Ferry Porsche aan zijn avontuur begon.

We 'cruisen' door adembenemende landschappen langs een met zorg uitgestippelde route en we nemen uitgebreid de tijd om van de Oostenrijkse en Italiaanse pracht en praal te genieten vooraleer we in Venetië aankomen, één van de vele hoogtepunten van deze reis. Ons startpunt ligt in Oostenrijk, een wonder van de natuur.

Prachtige baantjes leiden ons langs cols en turquoise meertjes, bosrijke hellingen en hoge gletsjers. We hebben ook aandacht voor de Oostenrijkse barok en bezoeken de Benedictijnse abdij van Melk die aan de Donau ligt. We trekken vervolgens naar de abdij van Admont en haar befaamde bibliotheek vol fresco's van de 18de eeuw.

Als toemaatje krijgen we nog een stukje automobielgeschiedenis: in de houten barakken van het Porschemuseum in Gmund begon het Porsche-avontuur met de bouw en de assemblage van de eerste 356's.

Enkele cols verder rijden we via de Dolomieten en Cortina d'Ampezzo richting Venetië waar een onvergetelijke avond op ons wacht.

Kijk op onze website (www.driversclub.be/nl/#reizenenrallys) voor het volledige programma. Inschrijven kan vanaf nu via het inschrijvingsformulier onderaan het programma. Let wel: deze reis is beperkt tot 25 teams.

We kijken ernaar uit om deze reis met jullie te delen en wensen jullie een bijzonder fijn eindejaar,


Jean-François & team
Locatie:
Molenweg 4a
1640 Sint-Genesius-Rode
Route plannen
Contact:
Jean-François Peeters
Tel. 0475943464
jfpeeters@theclassicclub.be