Oldtimer evenementen

Spa-Classic

Datum:
zondag 26 mei 2013
Locatie:
Spa-Francorchamps (BE)
Omschrijving:
Na de eerste twee edities, die een toenemend succes kenden, gaat Spa-Classic in 2013 verder op 24, 25 en 26 mei met een belangrijk aantal nieuwigheden.
Deze 3de editie wordt synoniem voor een groot feest van de klassieke auto, met negen plateaus historische competitievoertuigen, waarbij twee grote nieuwigheden: de Spa-Classic Endurance Tourisme en zijn twee plateaus met een nachtrace op zaterdagavond die de grote periode van de 24 Uur van Francorchamps laat herleven, en de Spa-Classic Jubilee met enkel Porsche 911 om de 50e verjaardag te vieren van de beroemde Duitse GT.
Ook te zien op de piste: de Classic Endurance Racing met twee plateaus, de Sixties' Endurance met een complete startgrid en de Trofeo Nastro Rosso waarvan de uitzonderlijke modellen het Belgische publiek altijd kunnen bekoren.
De Group C Racing, die al van de partij was vanaf de eerste editie, en ook de Historic Formula 2 doen mee aan het feest.
De editie 2013 zal nog een andere nieuwigheid kennen met de veiling van Bonhams.
In de loop der jaren is Spa-Classic een evenement geworden waarin autosport, liefde voor oldtimers, animaties en gezelligheid samen een uitzonderlijke cocktail vormen.
Deze derde editie zal uitgebreid aandacht schenken aan clubvoertuigen en zou een record moeten bereiken van 1000 deelnemers tijdens het weekend.
Naast de aanwezigheid van tal van collectievoertuigen, worden heel wat activiteiten georganiseerd voor groot en klein. Te beginnen met de zeer populaire zeepkistenrace, de Slot Racing en de Demondrome.
Spa-Classic zou zijn naam niet waardig zijn, mocht er geen exposantendorp zijn waar men het beste vindt van de autowereld, kunstenaars, boekhandelaars enz.
Grote nieuwigheid voor het jaar 2013 is de veiling van Bonhams. Het beroemde veilinghuis zal een verkoop organiseren op zaterdag 25 in de paddock. Een vijftigtal modellen wordt te koop gesteld, waaronder enkele uitzonderlijke voertuigen.
Contact:
Patricia Raes
Tel. +32.2.772.34.26
patriciaraes@scarlet.be