Oldtimer evenementen

Opendeurdagen Langers Lanz Bulldog museum

Datum:
zondag 21 april 2013
Locatie:
Niel-bij-As (BE)
Omschrijving:
Het Langers Lanz- Bulldog museum te Niel-bij-As zet zijn deuren weer open op zondag 21 april 2013.

Kom meer te weten over biodiesel en
de veel besproken koolzaadmobiel die op zijn
zelfgemaakte brandstof ( pure plantenolie ) rijdt, fris het collectieve geheugen opnieuw op met de lanz-bulldogtractoren die ooit nummer 1 waren in Europa en geniet van een hapje en een drankje op het terras.

Het museum van de gepassioneerde verzamelaar Walter Langers bevat een indrukwekkende collectie gerestaureerde tractoren van het legendarische merk Lanz-Bulldog, in de meest schitterende kleuren en met de mooiste details.

De familie Langers speurde jarenlang in binnen- en buitenland naar de Lanz-Bulldog tractoren. Elke tractor heeft dus zijn herkomst en zijn eigen verhaal. Naast een hele reeks van prachtig opgemaakte voertuigen bevat het museum ook stationaire motoren en een goed bewaarde collectie landbouwmachines en -werktuigen.

Laat u rondleiden door de verzamelaar zelf : u gaat de machines als schatten beschouwen en gelooft achteraf in het nut van zijn zelfgemaakte koolzaadmobiel. (bekend van op tv)

Verder is er een doorlopende tentoonstelling van alternatieve enegrie, stationaire motoren, landbouwmachienes, en de authentieke Lanz- Bulldog tractoren die je van ver kunt horen.

Ook worden er pannenkoeken gebakken met de omega 3-rijke koolzaadolie.

Hoogstraat 277
3668 Niel- Bij- As
Gsm 0497 28 02 79

Inkom : GRATIS

Open van 10h-18h

Natuurrijke landelijke omgeving, ideaal voor rondritten.
Contact: