Oldtimer evenementen

Oldtimeropleiding - Afstelling motor, carburator, ontsteking en kleppen (Mechelen)

Datum:
donderdag 9 januari 2020 t.e.m. donderdag 16 januari 2020
Omschrijving:
Niets is zo plezierig als rondtoeren met een oldtimer. Als de motor dan ook nog eens perfect is afgesteld zodat alle pk's optimaal tot hun recht komen, is dit nog extra leuk. Deze korte opleiding leert je heel wat over de invloed van de afstelling van de carburator, ontsteking en kleppen op de levensduur van de motor en het rijgedrag van de wagen.

Je wordt wellicht een beetje meewarig bekeken als je op een meeting aankomt met een rokende auto met een stotterende motor die met moeite blijft draaien of een kletterend geluid maakt.

Bij moderne auto's wordt dit geregeld door de boordcomputer die het injectiesysteem en de ontsteking stuurt en corrigeert op basis van diverse sensoren. De klepspeling wordt gecontroleerd door hydraulica.

Bij jouw oldtimer is dit zeker anders: die heeft nog een good old carburator die zorgt voor de juiste verhouding benzine/lucht in de verbrandingskamers. De stroomverdeler - wellicht nog voorzien van contactpunten - maakt dat de bougies op het juiste moment een vonk produceren waardoor het benzine-/luchtmengsel in de verbrandingskamers explodeert. De kleppen zorgen ervoor dat het nieuwe benzine-/luchtmengsel vlot in de verbrandingskamer raakt en de verbrande gassen ook tijdig naar de uitlaat gestuwd worden.

In deze korte opleiding van 2 avonden, bespreken we op een praktijkgerichte manier wat we kunnen doen om het rendement van onze motor via een correcte afstelling van deze componenten te verbeteren.
Locatie:
Oude Baan 2
2800 Mechelen
Route plannen
Contact: