Oldtimer evenementen

Oldtimer festival

Datum:
donderdag 9 mei 2013
Locatie:
Axel (NL)
Omschrijving:
Hemelvaartsdag betekend: Oldtimer Festival in Axel.

Op het festival terrein aan het Hofplein in Axel zijn jaarlijks 200 oldtimers en klassieke auto's te bewonderen. Ook zijn er oude landbouwvoertuigen, trucks, motoren en bromfietsen aanwezig. De voertuigen zijn zeer variabel en van hoogstaande kwaliteit. Bijzondere exemplaren zijn er altijd bij, de oudste voertuigen dateren uit ± 1915. De deelnemers wordt een gevarieerd pakket aangeboden. Zo is er 's morgens een puzzelrit door het (Zeeuws)Vlaamse landschap en 's middags is er een kleine toerrit door Axel, eindigend in een concours d'élegance op de Markt in het Centrum van Axel.
Tussentijds is er static show op het Hofplein. Er zijn dus verschillende mogelijkheden om de voertuigen te bezichtigen. De meeste oldtimer bezitters geven graag uitleg over hun klassieker, soms is het zelfs mogelijk om mee te rijden, b.v. met het concours d'élégance. De prijsuitreiking en verloting zijn om ± 17.00, waarna alle deelnemers bovendien een mooie herinnering mee krijgen.
Er is een curiosamarkt vanaf 08.00 uur, de winkels en musea zijn vanaf 13.00 uur geopend. Uiteraard is er een grote diversiteit aan terrassen. In de straten lopen diverse orkesten en op het podium van het festivalterrein zijn optredens van een sixtiesband. Voorts zijn er diverse clowns en speciale kinderattracties.
1e Dag donderdag 9 Mei :
Vanaf 08.00 uur is het terrein open en kunt u vrijblijvend een puzzelrit op eigen initiatief door (Zeeuws)Vlaanderen rijden (uiterste vertrektijd 11.00 uur),'s Middags is er een toerrit door Axel, voor alle categorieën, eindigend in een concours d'élegance op de Markt in het centrum. Tussentijds is er static show op het Hofplein. Er zijn dus verschillende mogelijkheden om de voertuigen te bezichtigen.
Het wordt altijd erg op prijs gesteld als de deelnemers kleding aan hebben uit de tijd dat hun voertuig als dagelijks vervoermiddel gebruikt werd.
Het inschrijfgeld voor de auto's bedraagt € 10,-. Hiervoor krijgt men een rallyschild,consumptiebonnen, een prachtig aandenken en kans op een geldprijs van € 200,00, een beker of andere prachtige prijzen.
Om ervoor te zorgen dat er meer plaats beschikbaar komt voor de deelnemende voertuigen zullen wij een deel van de markt verhuizen zodat er meer plek op het plein ontstaat.
We hebben tevens opnieuw een plaza. Dit zal zich bevinden aan het begin van het plein en niet op een andere locatie. Dit jaar is het thema Axel 800 en zullen wij auto's selecteren met minder dan 800cc om van het plaza een publiekstrekker te maken!
Wij maken u er op attent dat uw voertuig van modeljaar 1977 of daarvoor moet zijn.
Voertuigen puur voor handelsdoeleinden worden niet op het terrein toegelaten.
Er is een grote braderie vanaf 09.00 uur, de winkels en musea zijn vanaf 12.00 uur geopend.
Er is een looporkest, er zijn kinderattracties en op het podium van het festival terrein zal een sixties band optreden. Ook is er een grote kunstmarkt in het centrum.
Kortom : De hele dag een en al ambiance voor jong en oud.
Om ± 17.00 uur is de prijsuitreiking met aansluitend de loterij en het uitreiken van de herinnering.
Om een hoog niveau van auto's te houden hebben wij besloten een professionele jury in te schakelen en is er een hoofdprijs van € 200,00 met wisselbeker. Natuurlijk zijn er ook andere prijzen en is er de tombola !
De organisatie behoudt zich het recht voor om ook al heeft u reeds ingeschreven en betaald, uw voertuig toch te weigeren aan de ingang, indien deze zich in een mindere en/of slechte staat van onderhoud bevindt. Er zal dan geen restitutie plaatsvinden.
Twijfelt u over uw voertuig, stuur dan een foto mee bij de inschrijving.

2e dag vrijdag 10 Mei :
Deze rit zal u door Zeeuws Vlaanderen voeren met diverse stops.
We vertrekken om 09.00 uur vanaf het Hofplein.
Voor de inwendige mens zijn voorzien : koffie met koek (1e stop), lunch met koffie/thee (2e stop) en een consumptie (3e stop).
De kosten voor deze 2e dag bedragen € 20,00 per persoon.
Alléén als u op Hemelvaartsdag deelneemt, kunt u tevens inschrijven voor de rit op vrijdag 10 mei.
U kunt zich dus niet alleen voor de 2e dag inschrijven.
Voor deelnemers van verder weg, die beide dagen mee willen doen, zijn er in Hulst, Sas van Gent en Terneuzen diverse prijsvriendelijke hotels en voor de liefhebber : Axel heeft een Camping.
Indien nodig hebben wij gratis een garage ter beschikking voor de nacht.
Als men gegarandeerd wil zijn van deelname, is het verplicht is om vooraf in te schrijven.
Vanwege organisatorische redenen dient uw betaling uiterlijk 20 April op onze rekening te staan.
Nadat u uw inschrijfgeld heeft voldaan krijgt u van ons uw deelnemersnummer thuis gestuurd, dit deelnemersnummer kunt u verwachten vanaf 1 Mei 2013.
Met dit nummer kunt u zich vervoegen bij de infobalie waar uw deelnemerspakket klaar ligt.
Ook zal er dit jaar op de 1e dag weer een loterij zijn die na afloop plaatsvindt. Hierbij zijn weer prachtige prijzen te winnen, uw deelnemersnummer is tevens uw lotnummer, zorg dus dat u dit de hele dag bij zich houdt.
Let wel: Het is dus wel nog steeds mogelijk om op de dag zelf in te schrijven, maar het aantal plaatsen is beperkt tot 200 dus :
Om gegarandeerd te zijn van deelname dient u vooraf in te schrijven en tijdig te betalen.
Uw eventuele overnachting dient u zelf te regelen met en te betalen aan het hotel.
Zie ook voor alle informatie en inschrijving onze website www.stichting-ota.nl