Oldtimer evenementen

Moto Retro Wieze

Datum:
zaterdag 9 februari 2013
Locatie:
Wieze (BE)
Omschrijving:
Eindelijk, Moto Retro Wieze staat op 9 & 10 februari ek. in het teken van de Café Racers! Net zoals de Whisky Single Malts onmiskenbaar Schots zijn, zijn de Café Racers van oorsprong oerdegelijk Brits. Je moet het maar doen als jeugdige modale motorliefhebber met een schrijnend gebrek aan financiële middelen : van de nood een deugd maken en vanuit een schaarste aan geld, onderdelen en motoren, hybride racers maken die als samenraapsel ontegensprekelijk beter zijn dan de oorspronkelijke officiële modellen.
De Britse motorfanaten deden hét : in het na-oorlogse Engeland werden schaarse onderdelen samengeschraapt om er 'personal bikes' van te maken. Het werden sobere, sportieve modellen, met een overduidelijke race-signatuur, die het beste verenigden van de officiële merken. En dan denken we o.a. onmiddellijk aan de legendarische Triton, het motorblok van de Triumph Bonneville met het featherbed frame van de Norton, die qua prestaties en 'looks' ver boven de officiële modellen uitstak.
Er waren niet echt veel plaatsen waar deze stoere jongelingen met hun racers welkom waren, daarom deden ze maar baancafé's aan zoals het Ace Café in Londen. Vandaar de naam Café Racers...
Het internationaal Café Racer gebeuren - ook o.a. Italiaanse en Japanse merken zouden uiteindelijke hetzelfde lot ondergaan- zijn nu nog steeds brandend actueel, het is de ultieme droom van elke 'die hard' motorrijder om er zo één te bezitten.
Moto Retro Wieze brengt hulde aan de illustere Café Racer geschiedenis en dit gespreid over 2 edities. Op 9 en 10 februari 2013 is het de beurt aan de jaren '50, '60 en '70. De editie van 2014 brengt dan de café racers vanaf de jaren '80 tot op heden tesamen op één platform. En dat werd hoog tijd horen we vele fanaten denken....
Contact:
yves demanet
Tel. 0475580887
Fax 023810887
motoretrowieze@telenet.be