Oldtimer evenementen

Internationaal Spitfire Weekend

Datum:
zondag 1 september 2013
Locatie:
Appeltern (NL)
Omschrijving:
Internationaal Spitfire Weekend 2013

31 augustus en 1 september

In het weekeinde van 31 augustus en 1 september organiseert de Triumph Spitfire Club voor de 31e keer het INTERNATIONAAL SPITFIRE WEEKEND (kortweg ISW).

Dit jaar wordt het ISW in Appeltern gehouden op het evenementen terrein van Het Groene Eiland, een onderdeel van de Gouden Ham. Midden in het waterrijke gebied van de Maas op de grens van Gelderland en Brabant. In het midden van Nederland. Dit evenement geeft de (internationale) bezoekers de gelegenheid, op een gezellige en ontspannen manier kennis te maken met de wereld van de klassieke Engelse sportwagen en met die van de Triumph Spitfire en de daarvan afgeleide Triumph GT6 in het bijzonder. Door het evenement op 1 compact terrein te houden, heeft de nieuwe organisatie van het ISW zich als doel gesteld om de beslotenheid en de gezelligheid van het clubleven in alle glorie te herstellen.
De Triumph Spitfire Club, kortweg T.S.C. ,heeft als doel het in stand houden en op de weg houden van de Spitfire en GT6. De Triumph Spitfire is een echte Engelse sportcabriolet uit de rijke engelse automobielhistorie. In 1962 werden de modellen Spitfire en Vitesse geintroduceerd. Momenteel zijn er nog zo'n 2.900 Spitfire's geregistreerd.

Zaterdag zal worden gestart vanaf 09.30uur met de “Kleine Gelderland-rit” door het Gelderse land. Zaterdagmiddag zal op het evenemententerrein volop te genieten zijn van de Handelarenmarkt, Kofferbakmarkt, behendigheidsparcours en de Tombola. De Technische Advies Commissie stellen de motoren af van de Spitfire's en doen reparaties. Zaterdagavond zal een gezamelijke BBQ worden georganiseerd voor alle genodigden op het evenementen terrein. Aansluitend een groot feest.
Zondagmorgen (09.30uur) wordt de “Kleine Brabant-rit” verreden door het Brabantse deel van de omgeving. Zondagmiddag zal wederom op het evenementen terrein een keur van attracties, games en leuke dingen te bewonderen zijn. Voor de verzamelaar en ook gewoon hebbedingetjes. Natuurlijk zullen de clubshop en de ouderwetse gezelligheid niet onbreken.

Van oudsher is er altijd het parkeerterrein voor alle aanwezige Spitjes. Hier vindt men auto's van alle bouwjaren, in verschillende uitvoeringen en in zeer uiteenlopende staat van uiterlijk. Uit heel europa worden deelnemers van zusterclubs verwacht. Zwitserland, Duitsland, Engeland en België zullen zeker van de partij zijn.

De toegangsprijs (niet-leden) bedraagt Euro 15,= per team van 2 personen voor het HELE weekend. Voor leden van de TSC en voor de voorinschrijvingen, bedraagt de toegangsprijs Euro 10,= per team voor het hele weekend.
Aanvangstijd voor deelnemers aan de ritten is op zaterdag en zondag om 9:00 uur. Evenemententerrein is open van 12:00 tot 17:00 uur.

Locatie / adres voor uw navigatie :

Het Groene Eiland
Lutenkampstraat 2
6629 KS Appeltern
Website:
Contact: