Oldtimer evenementen

Internationaal Oldtimertreffen Lanaken

Datum:
vrijdag 31 augustus 2018 t.e.m. zondag 2 september 2018
Omschrijving:
OLDTIMERTREFFEN in LANAKEN VAN 31 AUGUSTUS 2018 T.E.M 2 SEPTEMBER 2018

Lanaken, gelegen in het Belgisch-Limburgse Maasland, is van vrijdag 31 augustus 2018 tot en met zondag 2 september 2018 the place to be voor elke oldtimerbezitter én –liefhebber, individueel of in clubverband. Het centrum van Lanaken staat dan helemaal in het teken van het 'Internationaal Oldtimertreffen' dat tweejaarlijks wordt georganiseerd door het gemeentebestuur. Een collectie van circa 450 voor- en naoorlogse auto's, waaronder zeer exclusieve en gerenommeerde modellen, passeren de revue.

100 jaar automobielgeschiedenis

Vrijdag 31 augustus 2018 touren de vooroorlogse voertuigen al een eerste keer waarbij deze tourtocht eindigt in het centrum voor de verwelkomingsreceptie. Zaterdag 1 en zondag 2 september 2018 staan de vooroorlogse auto's startklaar in het centrum voor een toeristische rondrit doorheen de beide Limburgen. Ze dateren vanaf het prille begin der vierwielers tot 1940. Kenners en liefhebbers kunnen zich verheugen op een parade van ruim honderd jaar automobielgeschiedenis! Geen dertien in een dozijn, maar kleppers als Bugatti, Minerva, Rolls Royce, Packard, Cadillac … om er maar enkele te noemen.

Ook de naoorlogse voertuigen zijn van de partij. Modellen van Volvo, Alfa Romeo, Volkswagen, Mercedes, Ford, BMW, gebouwd tussen 1940 en 1980.

Programma

De deelnemers kunnen elke dag twee korte ritten rijden op uitgestippelde parcours, op eigen tempo, genietend van het landschap, de cultuur … en de gastronomie. Elk voertuig wordt uitgerust met een rallybord en een gedetailleerd roadbook.

Internationaal deelnemersveld

De organisatoren verwachten ook voor deze editie deelnemers uit heel Europa. Deelnemers en hun entourage die willen overnachten in Lanaken, kunnen genieten van speciale rally-arrangementen inclusief galadiner en lunch, aangeboden i.s.m. de Lanaker logiessector. Ze kunnen bovendien gebruikmaken van de gratis voorbehouden parking en/of overdekte stalling.
Locatie:
Kerkplein
3620 Lanaken
Route plannen
Contact:
Tel. +32 89 739 850
oldtimertreffen@lanaken.be