Oldtimer evenementen

Herfstrit - Follow the leader (Meldert-Lummen)

Datum:
zondag 2 oktober 2022
Omschrijving:
Het is uiteraard best mogelijk dat wij ook dit jaar op 2 oktober herfstweer krijgen maar laat u hierdoor niet afschrikken om te genieten van onze jaarlijkse FOLLOW THE LEADER.

Organisatie : Jos & Marie-Lou Laureyn

Plaats : Café De Nachtmis – Zelemsebaan 2 – 3560 – Meldert-Lummen

Datum : Zondag 2 oktober 2022
Uur : Aanbieden vanaf 13.00 H – Briefing 13.45 H - Vertrek 14.00 H

De rit : Voor diegene die niet weten wat Follow the leader is, herhalen wij graag hoe het systeem werkt. Het is een rit zonder roadbook maw de co-piloot hoeft niets te doen en dit valt blijkbaar bij de meeste dames in de smaak want zo kunnen ze zelf meegenieten van de omgeving en bovendien wordt het risico op echtelijke discussies sterk gereduceerd. Ook verkeerd rijden wordt zo goed als uitgesloten.
Hoe werkt het ?? Heel eenvoudig, de auto die op kop rijdt en het laatste voertuig zijn duidelijk herkenbare auto's. De auto die na het leidende voertuig volgt stelt zich – op aanwijzing van de leider - bij een wegverandering of een kritisch punt zo op dat hij gemakkelijk gezien kan worden door de anderen en wijst deze de te volgen richting aan. Net voor het afsluitende voertuig voegt de auto die de weg toonde opnieuw in. Zo komt iedereen aan beurt en zal elke deelnemer dus eens gans vooraan en eens gans achteraan rijden. Belangrijk hierbij is dat de deelnemer die de weg toonde steeds wacht op de laatste auto ook wanneer dit even duurt. Alleen op die manier is het zeker dat iedereen de juiste weg vindt. Denk nu vooral niet dat dit in colonne rijden is, in tegendeel, het gebeurt dat men kilometers rijdt zonder iemand voor of achter u. Men ziet alleen de auto's die stilstaan om u de weg te tonen.
Tussenstop : Uiteraard voorzien wij een tussenstop. Dorstige laven is immers nog steeds een werk van barmhartigheid.

Deelnemers : Iedereen is van harte welkom.

Inschrijven : Voorafgaandelijk inschrijven is NIET noodzakelijk. U gewoon aanbieden volstaat.

Kosten : 5,- € per wagen ter plaatse te betalen.

Vragen : Nog vragen ? Deze worden met plezier door Jos beantwoord op het nummer : 011 680082 liefst na 18.00 H
Locatie:
Zelemsebaan 2
3560 Meldert-Lummen
Route plannen
Contact:
Jos Laureyn
Tel. 011680082
jos.laureyn@gmail.com