Oldtimer evenementen

Benefiet Toerrit voor Special Cars

Datum:
zondag 26 mei 2013
Locatie:
Cuijk (NL)
Omschrijving:
Op zondag 26 mei 2013 wordt er een benefiet toerrit voor 'special cars' georganiseerd in het Land van Cuijk en Noord-Limburg. De opbrengst van deze toerrit, die wordt georganiseerd door Lionsclub Land van Cuijk en Overmaze, is bestemd voor ondersteuning van goede doelen. Dit keer is er speciale aandacht voor de spierziekte ALS.

ALS (amyotrofische laterale sclerose) is een zeer ernstige spier/zenuwziekte, waarbij de zenuwcellen in het ruggenmerg en de hersenen langzaam afsterven. Het gevolg voor de patiënt is dat er steeds meer spieren uitvallen en gemiddeld leeft iemand nog slechts drie jaar nadat de diagnose gesteld is. Stichting ALS Nederland werft fondsen voor onderzoek naar een behandeling van de ziekte. Ook zet de stichting zich in voor een grotere bekendheid van de ziekte en een betere kwaliteit van zorg voor de 500 mensen in Nederland die jaarlijks door ALS getroffen worden.

Een prachtige route voor bijzondere auto's
De leden van de Lionsclub Land van Cuijk en Overmaze hebben een prachtige route uitgezet door de karakteristieke dorpen en prachtige landschappen in het Land van Cuijk en Noord-Limburg. Ontspanning, plezier en culinair genieten zijn de uitgangspunten van deze dag, gekoppeld aan een wedstrijdelement. Voor ervaren rally rijders hebben we de route met bolletjes en pijltjes uitgezet. De minder ervaren rijders voorzien we van een uitgebreidere routebeschrijving. Ook onderweg zult u aanknopingspunten tegenkomen die u aangeven of u goed of fout zit. Iedereen met een bijzonder voertuig is welkom om deel te nemen aan de toerrit. Alleen, met z'n tweeën of met de hele familie. Oldtimers, Youngtimers, nieuwe en oude klassiekers, …. als uw voertuig in uw ogen bijzonder is, dan willen wij uw voertuig die dag wel eens zien en bent u van harte uitgenodigd deel te nemen. Deelname kan uiteraard individueel, maar ook uw hele autoclub is welkom!

Programma
Op 26 mei staat om 9.00 uur bij Van der Valk Hotel Cuijk de koffie met gebak voor u klaar en krijgt u de verdere instructies voor de dag en een 'goody bag' van de sponsors. Onderweg wachten u drie leuke pitstops en wordt er middenin een prachtig natuurgebied geluncht. Tussen 16.00 en 17.00 uur is iedereen weer terug in Cuijk en laten de Lions u op een zeer bijzondere wijze culinair genieten van een proevement met veel streek- en seizoensgerechten. Tijdens het proevement zal ook de prijsuitreiking plaatsvinden.

Sponsorpakket
Om zoveel mogelijk geld voor het goede doel in te zamelen werven de Lions sponsors voor alle zaken die ten behoeve van de dag moeten worden ingekocht. Sponsoring kan plaatsvinden in natura of door middel van een financiële bijdrage. Alle sponsors worden op de locatie, op de website, op het programma en in de 'goody bag' vermeld.

Aanmelden
De kosten voor deelname bedragen € 80,- per persoon voor de eerste twee personen in een voertuig. De overige personen in dat voertuig betalen € 40,- per persoon. Dit bedrag is inclusief lunch en proevement. U steunt hiermee stichting ALS Nederland! Voor deelname kunt u zich aanmelden via het aanmeldformulier op www.lions.nl/toerrit.
Contact:
M. Donkers
Tel. 0485-317646
toerrit@lions.nl