Oldtimer evenementen

Begelux Rally #2 (Francorchamps)

Datum:
zaterdag 16 oktober 2021
Omschrijving:
BEGELUX Rally 2021: wanneer liefde voor de auto, ontdekking van regio's en gastronomie samenkomen!
Door dit nieuwe evenement te creëren aan het einde van een lange opsluiting, wilden we buiten de gebaande paden denken. We wilden niet nog een rit voor historische voertuigen creëren, maar een evenement ontwerpen dat autoliefhebbers zou verrukken.

Vertrekken vanuit Francorchamps, oorsprong van de Belgische autosport, het jaar van de 100ste verjaardag van het circuit, leek ons vanzelfsprekend. Deze stralende dag zal beginnen met een stevig ontbijt samen in de prachtige hal van de Open Source, een etablissement volledig gewijd aan de autosport en gelegen aan de poorten van het mooiste circuit ter wereld.
De route van de eerste etappe brengt u via de mooiste wegen naar de Hoge Venen en de Belgische Eifel. Zoals we u al hebben laten weten, is de verharding van deze wegen het onderwerp geweest van een speciale selectie. We zijn niet bang om de route te kwalificeren als "Porsche GT3-friendly"! Maar onze deelnemers zullen het meest verrast zijn van de koninklijke landschappen die ze zullen ontdekken. Het drielandenpunt in de zuidelijke Oostkantons is gewoonweg ontzagwekkend. Vooral de Our-vallei, de natuurlijke grens tussen de drie staten, heeft ons een natuur laten ontdekken die de mooiste alpensites waardig is!
De toegang tot de Luxemburgse Oesling-regio verrukt de meest sceptische: kronkelende wegen naar believen om Urspelt en zijn kasteel te bereiken. Nu de nieuwe tempel van gastronomie. De deelnemers zullen genieten van een heerlijk seizoen menu aan het einde van de 1ste etappe.

De 2de etappe, die van de terugkeer naar Stavelot, doorkruist de Oesling in het noorden alvorens het Belgisch grondgebied en de Hoge Ardennen te bereiken. Men kunt deze geografische regio met een gemiddelde hoogtemeter van 450 m waarderen doorheen idyllische wegen.
Het parcours dat wordt uitgestippeld in de Haute Ardenne en in de vallei van de Salm, die eigenlijk de Glain heet, eindigt met de meest uitzonderlijke landschappen.
Wij sluiten het parcours af in een prachtige pand nog steeds geheim met een eenvoudige navigatie en behendigheidstest.
Lees verder op onze website : www.begeluxrally.com om ons volledige programma te ontdekken.
Ontvang 10% korting voor elke registratie vóór 15-07
Locatie:
Route du Circuit 16
4970 Francorchamps
Route plannen
Contact:
Pascal
Tel. +32474123594
info@begeluxrally.com