Oldtimer evenementen

Beetle with a Love Story - in the Spotlight (Brussel)

Datum:
zaterdag 5 februari 2022 t.e.m. zondag 27 maart 2022
Omschrijving:
Bij Autoworld staan februari en maart traditioneel in het teken van de Volkswagen Kever, hét symbool van de verliefde koppeltjes. Het hoogtepunt: onze Love Bugs Parade op de zondag van Valentijnsdag.
Aansluitend kun je je hart ophalen in onze tijdelijke expo over de Kever, waar dit autootje in al zijn vormen te bewonderen valt.

Wie zelf een Kever heeft (of heeft gehad), heeft gegarandeerd tal van onvergetelijke anekdotes te vertellen over zijn of haar avonturen met het schattige wagentje. De Kever is niet zomaar een auto, maar een echt lid van de familie, en soms wordt hij zelfs van generatie op generatie doorgegeven. Daar heeft de filmklassieker 'The Love Bug' ongetwijfeld iets mee te maken!

Dit jaar staat bij Autoworld de band tussen eigenaar en auto in de kijker. Daarom hebben we enkele eigenaren gevraagd of ze hun VW Kever aan het museum willen uitlenen en hun leukste verhalen willen vertellen. Je ontdekt er onder meer een van de allereerste VW Type 1-modellen die in 1951 naar België werden geïmporteerd, een 'ovale' Kever uit 1956 die gebouwd is door D'Ieteren in de fabriek van Vorst, een versie van Herbie (de beroemde '53' waarmee Disney in 1964 heel wat harten veroverde), een Mach 1 Okrasa uit 1965 die eveneens uit de fabriek van Vorst komt en in heel wat automagazines prijkte, en de “Kever van de Afrikaanse circuits” die in 1950 de 'Raid Volkswagen' reed ...

En om die verhalen ook met onze bezoekers te delen, spelen we een kort video-interview met de eigenaar af bij elk autootje dat in het romantische decor tentoongesteld staat. De gevoelens die Herbie al decennialang oproept, krijg je op deze expo dus in een heel bijzonder licht te zien!
Locatie:
Jubelpark 11
1000 Brussel
Route plannen
Website:
Contact:
Patricia Raes
info@autoworld.be