Oldtimer evenementen

75 Anni di Ferrari (Brussel)

Datum:
vrijdag 23 september 2022 t.e.m. zondag 4 december 2022
Omschrijving:
Ferrari, waarschijnlijk het meest beroemde en legendarische sportwagenmerk ter wereld, viert dit jaar zijn 75e verjaardag.

Autoworld stelt daarom gedurende meer dan twee maanden een vijftiental uitzonderlijke Ferrari's tentoon. Elk van hen heeft een bijzonder verhaal. Ze zijn historisch bijzonder, werden slechts in een heel klein aantal exemplaren geproduceerd, dienden ooit een bekende autocoureur of waren eigendom van een beroemdheid ...
Zo kunnen we onder andere volgende Ferrari's bewonderen : de Dino 206 (voorheen Clapton), de unieke Daytona Michelotti, de 195 Inter Ghia, de 500 Superfast (van Peter Sellers), de 250 GT Spider LWB, de 308GTS en nog veel meer...

Op zondag 25 september een speciale Ferrari "Cars&Coffee" wordt gehouden op de Esplanade vanhet Jubelpark voor het Autoworld-museum.

Een knipoogje naar de tijdlijn: de tentoonstelling vindt plaats net na die over Alfa Romeo. Enzo Ferrari wilde met zijn eerste wedstrijdauto – de Ferrari 125 S – in 1947 het liefst van al Alfa Romeo overtreffen. Hij was er namelijk net ontslagen als wedstrijddirecteur.

In België gaat dat samen met nog een tweede verjaardag, want 70 jaar geleden werd autocoureur Jacques Swaters namelijk de officiële Ferrari-importeur voor de Benelux. Ons land werd het eerste land in Europa dat Ferrari importeerde en het tweede land wereldwijd na de Verenigde Staten.
Dat gebeurde in 1952 toen Swaters net Ecurie Francorchamps had opgericht en zijn eerste Ferrari importeerde, de 500 F2.

Autoworld organiseert de tentoonstelling '75 anni di Ferrari' in samenwerking met InterClassics (Brussels Expo: 18-20 november 2022), dat de 'Scuderia' ook in de kijker zet met een indrukwekkende reeks auto's.
Locatie:
Autoworld Brussels
1000 Brussel
Route plannen
Website:
Contact:
Patricia Raes
Tel. 027364165
info@autoworld.be