Oldtimer evenementen

70 Years Porsche 356 (Brussel)

Datum:
woensdag 1 juli 2020 t.e.m. zondag 30 augustus 2020
Omschrijving:
Dit wordt dé zomerexpo in Autoworld!
Een kleine twintig modellen van de Porsche 356 – van de eerste tot de laatste – vertellen het verhaal van deze beroemde en mythische sportwagen die dit jaar 70 kaarsjes mag uitblazen.

De 356, ontwikkeld in 1950 in Gmünd (Oostenrijk) door Ferry Porsche – de tweede zoon van professor Ferdinand Porsche, is de eerste auto die de naam Porsche mocht dragen. Een merk dat al snel veel roem zou vergaren.
Deze kleine, lichte sportwagen behaalde dankzij zijn 1100cc, luchtgekoelde 4-cilinder boxer-motor vele sportieve successen op de grote circuits, voornamelijk in Amerika.

Het publiek kan de vele verschillende versies van de 356 komen ontdekken in Autoworld. Onder andere de pré-A, A, B, C (die telkens nog eens onderverdeeld worden in de Speedster, Cabrio en Coupé) maar ook de Denzel, Zagato, Karmann Hardtop, D'Ieteren Roadster, Carrera GT, Carrera Abarth of een Polizei-versie, zullen van de partij zijn!
Elke dag zal er een 356 voor het museum worden tentoongesteld.

Bovendien wordt er een “Cars & Coffee” georganiseerd voor eigenaars van een Porsche 356 op zondag 12 juli tussen 10h en 14h (indien de overheid dit toelaat).
Die dag wordt de toegang tot het museum aan de deelnemers aangeboden, op vertoon van het inschrijvingsbewijs aan de inkom. Vooraf inschrijven is wel verplicht,dat kan via marketing@autoworld.be.

Gedurende de expositie zullen ook voor de kinderen activiteiten voorzien worden. Een kleurwedstrijd en een workshop, waarin ze leren om een auto te bouwen met Legoblokken, zal hen zeker boeien.

We durven erom te wedden dat we hiermee alle liefhebbers kunnen bekoren die tijdens de lockdown hun favoriete voertuig niet mochten buitenrijden.
Locatie:
Jubelpark 11
1000 Brussel
Route plannen
Website:
Contact:
Patricia Raes
Tel. 02/736.41.65
info@autoworld.be