Oldtimer evenementen

3de Circuit Ontdekkinsdag

Datum:
zaterdag 7 september 2013
Locatie:
Mettet (BE)
Omschrijving:
In de rand van haar “3de Circuit-ontdekkingsdag”

Opnieuw innoveert “rétrorganisation”

De vzw heeft een sterke reputatie verworven door het organiseren van verscheidene evenementen.

Eén van de objectieven van de Brabantse vereniging is het beoefenen van de autosport op omloop mogelijk te maken voor iedereen, trouwens de enige manier om de tenoren van morgen te vinden. Zo ligt Rétrorganisation aan de basis van het debuut van vele piloten, zoals o.a. Philippe ALLIOT (Frans Formule I-piloot), Eric Van de Poele, Philippe en Jean-Michel Martin, Marc en Thierry Van Dalen, Marc Duez, Pierre Alain Thibaut en vele anderen.

Eén van de uitdagingen waarvoor Retrorganisation stond was het idee ingang te doen vinden dat snel rijden op omloop veel positieve effecten heeft op hun veiligheid - en die van de andere weggebruikers - in het dagdagelijks verkeer.

Snel rijden op circuit scherpt de reflexen aan, maar geeft ook de kans om zich te laten gaan op een plaats die ervoor geschikt is.

Op enkele dagen voor de organisatie van de “3de Circuit-ontdekkingsdag” in Mettet op zaterdag 7 september, stelt Retrorganisation ook enkele nieuwigheden voor.

Ondermeer:

De “Lievengenspecial ! ” De organisator van de “Revanche van de Meisjes” trekt naar het circuit. De “meisjes” kunnen ofwel met hun eigen wagen, ofwel met een geleend voertuig deelnemen aan de “ontdekkingsessie” (2 x 60 minuten) die de organisator voorziet en dit aan toegankelijke voorwaarden. Uiteraard kunnen zij het stuur ook delen met een collega.

Deelnemen kan aan de verminderde kostprijs van slechts 65 €.

Bij deze gelegenheid kunnen ze zich ook laten bijstaan door raadgevingen van een “expert”, die zij aan boord kunnen nemen.

Geen wagen? Toch deelnemen! Dit initiatief is te danken aan de leden van de vzw, die wagens ter beschikking stellen die door deze 'debutantes' kunnen gebruikt worden. En dit zonder extra huurkosten.

Om hiervan gebruik te kunnen maken, moeten de kandidates enkel antwoorden op een vragenlijst, gepubliceerd op de site www.retrorganisation.org van de vzw en dit uiterlijk op woensdag 4 september 2013.

Om te kunnen deelnemen is het wel noodzakelijk om over een minimale uitrusting te beschikken.

De “3de Circuit-ontdekkingsdag” zal een mooi peloton van huidige wagens en oldtimers samen brengen.

Wij zouden deze nieuwe organisatie ook “Just for Fun” kunnen noemen en misschien kan dit evenement van de vzw de aanloop betekenen voor dames die carrière wil maken in de autosport.

Meer info's ?
retrorganisation@skynet.be / www.retrorganisation.org / Telefoon: 0475.244.459

Contact:
Philippe De Leener
Tel. 0475244459
Fax 010813188
retrorganisation@skynet.be