Oldtimer evenementen

1ste Circuit Ontdekkingsdag

Datum:
zondag 17 maart 2013
Locatie:
Mettet (BE)
Omschrijving:
Rétrorganisation vzw organiseert haar
« 1ste Circuit-Ontdekkingsdag »
Zondag 17 maart 2013
omloop van Mettet.

De filosofie achter dit initiatief is iedereen toe te laten om kennis te maken met snel rijden op circuit, er plezier in te vinden om de grenzen op te zoeken en dit in ideale omstandigheden, totaal anders dan die in het gewone verkeer.

Toegelaten wagens ? De wagens die op onze wegen rijden. Dit wil zeggen zonder lawaaierige uitlaat en met normale “weg”banden.

De piloten ? U, wij, zij, ... zonder verder gedoe op voorwaarde over een geldig rijbewijs te beschikken en natuurlijk over de kwaliteiten om een voertuig te besturen.

De geest ? Amicaal, sympathiek, ontspannen, maar ernstig en met respect voor de anderen en de logische regels van het rijden in groep.

Waarom ? Omdat er geen enkele reden is om als amateur niet aan autosport te doen, waar dit wel mogelijk is voor sporten als voetbal, tennis, paardrijden, ...

En de economische crisis ? Toen Rétrorganisation de “Bekers van de Hoop – Coupes de l'Espoir” creëerde op de omloop van Nivelles, waren de economische omstandigheden gelijk aan die van vandaag. U herinnert zich zeker nog de oliecrisis van de jaren 1973/74 ?

Hoeveel ? Voor de eerste editie van dit evenement zal het aantal deelnemers beperkt worden tot 45 wagens. Uiteraard hebben we het hier over het aantal wagens op de piste, vermits op deze dag ook een aantal randanimaties zullen georganiseerd worden in de geest van “Rétrorganisation”. Deelneming in de kosten bedraagt 150 €/wagen.

Dit alles zet Rétrorganisation aan - om nog niet te spreken van de druk van de echte gepassioneerden van de autosport, die zich niet kunnen vinden in de dure Formule 1 of andere wedstrijden – om dit initiatief op circuit opnieuw te lanceren.

Meer informatie, foto's ?
www.journee-decouverte-circuit.org
www.retrorganisation.org
retrorganisation@skynet.be
Telefoon: 0475.244.459
Contact:
Philippe De Leener
Tel. 0475.244.459
retrorganisation@skynet.be