Oldtimer evenementen

18de oldtimer festival BTM

Datum:
zondag 26 mei 2013
Locatie:
Bocholt (BE)
Omschrijving:
Dit jaar zal FENDT het erepodium sieren. Met meer dan 100 oldtimer FENDT's behoort deze show tevens tot een van de grootste in zijn soort in Europa. De show trekt traditiegetrouw dan ook heel veel buitenlandse (en binnenlandse) bezoekers en deelnemers.
Het thema FENDT brengt alle types van FENDT samen; vanaf de eerste F9 en F18, de ganse Dieselross reeks (met de imposante F40), vele werktuigdragers (o.m. met bietenrooier), de reeksen Fix, Farmer en Favorit enz. Vele unieke of zeldzame modellen zullen aanwezig zijn, zoals de uiterst zeldzame wijnbouw Dieselross, een FENDT hoogbouwtractor, FENDT op rupsen (uit Zwitserland) enz..
De deelnemers komen uit alle ons omringende landen; Nederland, Duitsland Luxemburg en Frankrijk.

Niet allen FENDT is aanwezig, Bocholt is bekend om zijn vele merken (meer dan 70 verschillende) en zeldzame constructeurs, totaal zijn er meer dan 600 stuks aanwezig; tractoren, stationaire motoren, moto's, auto's en vrachtwagens, in leeftijden vanaf 1910 tot 1980.

Iedereen kan zich op deze dag weer vergapen aan de hightech machines van meer dan een halve eeuw oud of terugdromen naar zijn eigen jeugd toen deze machines nog het straatbeeld vulden van menig dorp in de buurt.

Oude ambachten brengen de historiek terug tot leven: manden vlechten, zeel draaien, een heuse smid en een houtdraaier –met een voet-aangedreven draaibank, oude steenbrekers enz...
Een dag om terug te dromen van de 'goede oude tijd' van weleer of te genieten van de prachtig gerestaureerde tractoren en machines.

Datum:
Zondag 26 mei 2012 vanaf 10u00.

Plaats:
landerijen van het Clootshof (Leunenstraat) achter de school van Kreyel.
Volg de pijlen oldtimershow vanaf alle toegangswegen.

Inkom:
€ 6,00 per persoon, kinderen –12 jaar gratis. Parking gratis!

Vooraf aanmelden bij Cor Nijsen: kans op gratis lunchpakket en drankjetons!
Contact: