Oldtimer evenementen

100 Years Circuit Spa-Francorchamps (Brussel)

Datum:
vrijdag 3 september 2021 t.e.m. zondag 28 november 2021
Omschrijving:
De najaarstentoonstelling van Autoworld staat in het teken van de honderdste verjaardag van ons “Nationale” Circuit van Spa-Francorchamps.
Meer dan 35 racewagens, stuk voor stuk modellen die een belangrijke rol hebben gespeeld, of zelfs races hebben gewonnen worden tentoongesteld. Er werd voor gekozen om de zone “Sport & competitie” en “Design Story” op de eerste verdieping om te toveren tot een paddock, waarin de bezoekers zich kunnen onderdompelen in de geschiedenis van het Ardense Circuit, dat niet zelden, en wat ons betreft volledig terecht, het mooiste circuit ter wereld wordt genoemd.

Drie thema's
De tentoonstelling in Autoworld wordt opgebouwd rond drie thema's die het circuit internationale uitstraling geven: de Formule 1, de 1000 km/Spa 6 Hours en uiteraard de 24 Uur.
In de categorie F1 vind je (hoe kan het ook anders) wagens van Lotus en Williams! Maar ook bijvoorbeeld een zeer oude Renault ING, een Benetton, een Ligier en een De Tomaso.
Bij de toerwagens vind je een aantal auto's van merken zoals BMW, Mazda, Ford Capri, NSU, Toyota, Mustang en de schattige Porsche 992/Beetle …
En dan hebben we nog niets gezegd over het prototype van de Lola T70 die Jackie Stewart bestuurde … en nog veel meer!
In totaal zijn er meer dan 35 wedstrijdwagens en -motoren te bewonderen.
Daarnaast is er een overzicht op schaal 1:43 van alle winnaars.
Locatie:
Jubelpark 11
1000 Brussel
Route plannen
Website:
Contact:
Patricia Raes
Tel. 027364165
info@autoworld.be