Foto's oldtimer evenementen

L'Automobile Club de Trooz - 1'e rassemblement - 27 september 2015

Voorstelling van de 1ste Speedsport terug in het verkeer gebracht in 1924 presenteerde de Brusselse sociƩteit Baertsoen en Bonar gevestigd in Rue Waelhem in Schaerbeek de Speedford.
Op het chassis van een Ford T bouwden ze 2 versies. Later waren zij de eersten om ook vooraan remmen van het type ADEX te plaatsen , en amortiseurs van het merk HARTFORD.
Ford T heeft namelijk alleen voetrem op de overbrenging en op de achterste wielen met de handrem.

Nadat ze belangrijke successen behaalden op sportieve proeven, werd de naam SPEEDFORT veranderd in SPEEDSPORT en waarschijnlijk ook door het merk zelf.
Na verschillende succesvolle competities, waaronder in de categorie 3 Liter in de grand prix de Belgique en dat in 1924, met een wagen geƫquipeerd met een kulas met 16 kleppen. Daarbij behaalden ze een snelheidsrecord van 140 km per U ,
Speedsport behaalde eveneens een record gevestigd op de autodroom van Brooklands.
Jammer genoeg met al deze kwaliteiten en een geringe verkoop verdween het merk Speedsport in 1928 voorgoed.

L'Automobile Club de Trooz - 1'e rassemblement - foto 1 van 10 L'Automobile Club de Trooz - 1'e rassemblement - foto 2 van 10 L'Automobile Club de Trooz - 1'e rassemblement - foto 3 van 10 L'Automobile Club de Trooz - 1'e rassemblement - foto 4 van 10 L'Automobile Club de Trooz - 1'e rassemblement - foto 5 van 10 L'Automobile Club de Trooz - 1'e rassemblement - foto 6 van 10 L'Automobile Club de Trooz - 1'e rassemblement - foto 7 van 10 L'Automobile Club de Trooz - 1'e rassemblement - foto 8 van 10 L'Automobile Club de Trooz - 1'e rassemblement - foto 9 van 10 L'Automobile Club de Trooz - 1'e rassemblement - foto 10 van 10
Foto's door Norbert