Foto's oldtimer evenementen

9de Guldensporenrit van M.G.C.C. Belgium - 13 september 2005

Zondag 4 september verzamelden 40 MG’s in Bellegem om te vertrekken voor een prachtige rit door de Vlaamse Ardennen en de Scheldevallei. Wat deze zomer onmogelijk leek, kon die dag wel: de zon scheen volop en de temperatuur ging richting 30 °C. Het zou dus een dorstige dag worden en niet alleen voor de auto’s.
In de voormiddag legden we een kleine 50 km af langs pittoreske wegen, waar we meermaals konden genieten van een schitterend uitzicht. Tegen de middag kwamen we aan op de Mont Saint-Aubert, waar we verwacht werden voor de lunch. Wie dacht dat we enkel een sandwich zouden krijgen, had het verkeerd. Iedereen werd verwend met 3 belegde broodjes en een drankje op een zalig terras, waar je trouwens een prachtig uitzicht had.
De verleiding was groot om daar te blijven zitten tot 14u, want vanaf dan kon je daar ook bobsleeën. Als echte MG-fans besloten we toch maar snel de auto’s te gaan opzoeken en namen we ons voor verderop een ander terrasje te zoeken. Zoals Wim ons eigenlijk op voorhand had gezegd bleek dit moeilijker te zijn dan we dachten. We hadden maar moeten luisteren en even van het parcours afwijken. Gelukkig liet de prachtige route, die trouwens zeer goed beschreven stond in het roadbook, ons de dorst vergeten.
Na 45 km meenden we een ideale plek gevonden te hebben en parkeerden we onze kleurrijke MG’s aan restaurant “Les Maronniers”. Rond 14u zouden we daar wel iets kunnen drinken, althans zo dachten we. Fout gedacht dus! Zelfs het gulle aanbod van Kris om één pannenkoek te bestellen voor 8 personen kon niet baten. Gelukkig hadden we snel een alternatief gevonden: een camping! Opnieuw vingen we bot: enkel toegelaten voor kampeerders. We wilden onze legertent nog opslaan, maar ook dat kon de uitbaters niet charmeren. En zo gingen we alweer verder langs de mooie landelijke wegen. Na een gesprekje met Dhr. Moonen, die voorzitter en stichter is van de Topolino Car Club (dit was het antwoord op een vraag), dachten we eerst te hallucineren. Zagen wij daar blikjes drank staan in een artisanale bakkerij? Jawel!!! Toen we ons blikje naast de weg aan het opdrinken waren, reed een hele colonne MG’s ons voorbij. Niemand volgde ons voorbeeld: geloofden ze niet dat onze blikjes uit de bakkerij kwamen? Zijn bestuurders van oldtimers nu eenmaal taaier dan bestuurders van een F? Hebben ze nu meer doorzettingsvermogen of… hebben zij ergens een plekje voor een geheime drankvoorraad? Voor ons blijft het een raadsel. Gelukkig was dit geen vraag tijdens de rit.
Als herboren ging het vanaf dan richting “Den Os”, waar we een drankje aangeboden kregen van de club. We hadden het geluk daar net getuige te zijn van de jaarlijkse feesten. Voor 1,5 euro kon je verschillende volksspelen doen: boogschieten waarmee je een grote fles Leffe kon winnen of 3 andere spelletjes waarmee je een friteuse kon winnen. De keuze was snel gemaakt: het werd boogschieten! Men verloor zowaar 3 flessen aan ons: dorst zouden we niet meer hebben. We hadden immers besloten onze achterstand in te halen en te stoppen aan de prachtige abdij van Beaulieu (gesticht in 1082), waar we onder andere konden genieten van abdijbier en heerlijke sangria. Na een laatste 10 km kwamen we aan in “De Hooiopper”, waar we een lekkere maaltijd voorgeschoteld kregen. Vooral de dame blanche kon iedereen bekoren na zo een zalig warme dag.
Omdat we aan mooie liedjes nu eenmaal niet graag snel een einde zien komen, zijn we nog gaan nakaarten bij Ivan en Els. Hun oprit mocht gezien worden: 3 MGF’s op de oprit (om dan al te zwijgen van die in de garage), geflankeerd door een MG TF en een MG ZR. De buren zullen het geweten hebben! Een gezellig slot van een onvergetelijke dag.
We moeten Wim nageven dat hij zijn best heeft gedaan om er een prachtige rit van te maken. Dankzij het duidelijke roadbook zijn we zelfs niet verkeerd gereden. Om het met een toepasselijk spreekwoord te zeggen: Wim, je hebt jouw sporen meer dan goed verdiend. Bedankt voor de mooie dag!


Annelies en Jordy

9de Guldensporenrit van M.G.C.C. Belgium - foto 1 van 9 9de Guldensporenrit van M.G.C.C. Belgium - foto 2 van 9 9de Guldensporenrit van M.G.C.C. Belgium - foto 3 van 9 9de Guldensporenrit van M.G.C.C. Belgium - foto 4 van 9 9de Guldensporenrit van M.G.C.C. Belgium - foto 5 van 9 9de Guldensporenrit van M.G.C.C. Belgium - foto 6 van 9 9de Guldensporenrit van M.G.C.C. Belgium - foto 7 van 9 9de Guldensporenrit van M.G.C.C. Belgium - foto 8 van 9 9de Guldensporenrit van M.G.C.C. Belgium - foto 9 van 9