Oldtimer evenementen

Youngtimers Rally (Brussels)

Datum:
zondag 29 mei 2016
Omschrijving:
AutoGids, marktleider in de Belgische autopers en destijds een van de eersten om het fenomeen van de youngtimer naar waarde te schatten, organiseert de derde editie van een evenement dat nu al een vaste waarde is geworden: de Youngtimers Rally. Op zondag 29 mei verwelkomen we opnieuw 250 tot de verbeelding sprekende vertegenwoordigers van deze boomende trend; stuk voor stuk auto's die (wettelijk gezien) nog geen oldtimer zijn, maar toch al voldoende jaren op de teller hebben staan om een zekere nostalgie op te roepen.
Alfa Romeo 75 en 155, BMW 325i en M3, Citroën AX en BX GTi, Fiat Cinquecento Sporting, Ford Escort XR3, Honda CRX en Integra, Mazda MX-5, Peugeot 106 Rallye en 205 GTI, Renault Clio Williams, Toyota MR2, Volkswagen Golf GTI 16V, Volvo 480 Turbo…: deze lijst met deelnemende voertuigen is verre van exhaustief, maar wel representatief voor het youngtimer-fenomeen.
Al deze auto's – en nog vele andere – vertrekken op 29 mei 's ochtends in de buurt van Brussel voor een rit van 150 à 200 kilometer, naar een bestemming die we nog geheim houden. Onderweg tijdens deze rustige rondrit krijgen de deelnemers prachtige landschappen voorgeschoteld die je eerder in het buitenland zou verwachten. Het parcours is traditioneel dan ook een van de troeven van dit evenement.
Een ander sterk punt van de Youngtimers Rally is de gezellige sfeer die er heerst. Onderweg hebben we enkele speelse en onverwachte intermezzo's gepland, waarbij de deelnemers elkaar weten te vinden onder de noemer 'gedeelde passie', zonder dat er enige vorm van competitie aan te pas komt. Na de aankomst zorgen we ervoor dat het feest voor de deelnemers doorgaat, en daarvoor hebben we een nogal... aparte manier in gedachten.
Locatie:
Generaal Dumanceaulaan 56
1190 Brussels
Route plannen
Contact:
Simon Van Ootegem
Tel. 023333272
svanootegem@produpress.be