Oldtimer evenementen

Via Iberica Pre War (Galdames)

Datum:
zondag 4 juni 2017 t.e.m. dinsdag 13 juni 2017
Omschrijving:
De Pilgrim Rally van Picos de Europa naar Santiago de Compostela.

De Via Iberica start bij de Rolls Royce collectie van de heer Miguel de la Via. De 45 auto's staan ten toon gesteld in het kasteel dat de heer de la Via zelf heeft herbouwd. De collectie is niet ver van de veerboot havens van Bilbao en Santander met directe verbinding met Plymouth en Portsmouth.

De Via Iberica staat open voor vooroorlogse auto's en auto's ontworpen voor de oorlog.

In de loop van 9 dagen zullen wij 1750 km afleggen over enkele van de mooiste wegen die Spanje te beiden heeft. Wij volgen de pelgrims route naar Santiago de Compostella en verblijven in de meest fascinerende Paradors.

De Via Iberica is een ontspannen rally. Er is alle tijd voor het nemen van een foto of het drinken van een kop koffie. Wij nemen alle tijd om de Picos de Europa te ontdekken, wij bewonderen de bijzondere bergformatie van alle verschillende kanten.

De wegen blijven vriendelijk, zelfs voor vooroorlogse auto's. Het verkeer is zowat afwezig en navigatie is gemakkelijk. Na vijf dagen komen wij in Santiago de Compostella aan waar wij verblijven in de Parador op het grote plein tegenover de kathedraal waar, volgens de overleveringen, de overblijfselen van apostel Jakobus liggen.

Wij hebben een vrije dag in Santiago de Compostella zodat wij de sfeer van de stad in ons kunnen opnemen.

De finish is twee dagen rijden naar het oosten op de hoogste plek van de Picos de Europa bij Fuente Dé. Wij raden u aan om de volgende dag nog te blijven en eerste de kabelbaan naar de top te nemen om te genieten van het wonderschone uitzicht.

U bent niet ver van Santander en Bilbao waar de ferry u verder naar Groot Brittannië kan nemen (met de mogelijkheid om van daar weer de boot naar Nederland te nemen). Wij kijken naar de belangstelling voor een vrachtwagen die de auto's meeneemt naar de luchthaven van Bilbao.
Locatie:
Barrio Concejuelo
48191 Galdames (ES)
Route plannen
Contact:
Bart Kleyn
Tel. 0031624234345
b.kleyn@via-flaminia.com