Oldtimer evenementen

Speed Trophy (Mettet)

Datum:
zaterdag 26 april 2014 t.e.m. zondag 27 april 2014
Omschrijving:
Het Circuit van Mettet blijft verrassen! Ditmaal wordt u op 26 en 27 april onthaald op de Speed Trophy: een massale bijeenkomst van competitie auto's en motoren.

Wie gepassioneerd is door snelheid op twee of vier wielen zal zeker aanwezig willen zijn op deze manifestatie die zondermeer grandioos belooft te worden. De organisatoren van Mettet stellen zich alvast garant voor een tweedaagse top ambiance.

150 competitiemotoren (+ side-cars) en 150 competitiewagens uit alle decennia worden verwacht. Oude Formule 1, oude prototypes en oude Grand Prix motoren zullen worden geflankeerd door moderne motoren en koersauto's tot vermaak van deelnemers en toeschouwers.

Zowel prestigieuze motoren als wagens zullen ter plekke zijn. Deze competitievoertuigen zal men niet enkel kunnen bewonderen in een expositie ondergebracht in een paviljoentent, men zal ze ook in actie kunnen zien op het permanente circuit. Er wordt ons de deelname aangekondigd van enkele oude rallye gloriƫn: wagens die er nog steeds spectaculair uitzien zodra ze in actie komen.

Om de terugkeer in de tijd helemaal echt te maken, staat tegen het einde van de dag op zaterdag een volledige rondrit van het voormalige circuit op het programma: de meest prestigieuze voertuigen van de bijeenkomst zullen op het oude wegcircuit, de Diabolo, op dreef komen onder de begeleiding van een Pacecar van de organisatie.

Als kers op de taart zal de colonne vervolgens richting centrum rijden waar een halte is voorzien op de marktplaats van Mettet. Na een vriendschappelijk glas te hebben geheven, vertrekt iedereen weer richting circuit.
Locatie:
Rue Saint-Donat 6
5640 Mettet
Route plannen