Oldtimer evenementen

Spa Six Hours (Francorchamps)

Datum:
zaterdag 20 september 2014 t.e.m. zondag 21 september 2014
Omschrijving:
Het spektakel van 650 historische racewagens voor de grote jaarlijkse afspraak van clubs en liefhebbers !

Eens te meer, op het ogenblik dat het Ardense circuit zich tooit in mooie herfstkleuren, zullen honderden historische bolides zich op de omloop met elkaar meten.

Je hebt een afspraak met mythische machines die elke generatie nog steeds laten wegdromen. Wagens als de prestigieuze Ford GT40, Jaguar Type E, AC Cobra, Chevron B8, Brabham, Lola T70 of Ferrari 250LM zullen duizenden toeschouwers onderdompelen in de sfeer van het midden van de 20ste eeuw.

Deze automobielen, zoals ze toen nog werden omschreven, zullen ook de herinnering doen herleven aan uitzonderlijke piloten zoals Juan Manuel Fangio, Nino Farina, Alberto Ascari, Peter Collins, Tony Brooks, Jack Brabham, Phil Hill, Jim Clark, die allemaal de Grand Prix Formule 1 wisten te winnen.
Ook de virtuositeit van de huidige piloten die in de voetsporen van deze helden treden, wordt voor de geest gehaald, succesvolle piloten zoals Prost, Senna of Schumacher…

Het circuit wordt in korte tijd omgetoverd tot één groot mierennest: het personeel, de officials, de vakkundige mechaniekers, toegewijde commissarissen, de leveranciers en de immer beschikbare vrijwilligers, de auto's, vrachtwagens, opleggers, scooters, steps en andere opmerkelijke voertuigen, ze zijn overal en rijden kris kras door elkaar.
Tot op het moment dat de bolides hun plaats innemen op de startgrid.

Het is een magisch moment wanneer de deelnemers hun voertuig in een minimum van tijd op de juiste plek parkeren om de start te nemen.

Racen in Francorchamps is al fantastisch op zich, het kunnen doen met prestigieuze bolides als een Ford Mustang Shelby, Porsche 911, McLaren M1C, Austin Healey 3000, Maserati 250, Cooper Monaco of Lotus X... is gewoon fenomenaal !
Gedurende drie dagen zullen zowat 650 historische bolides en meer dan 1000 piloten kleur geven aan dit beroemde Ardense circuit.

Vooral de uithoudingsrace die op zaterdag 20 september plaats vindt onder het label "Spa Six Hours endurance race", verdient zeker uw aandacht.
Uitzonderlijke bolides en piloten nemen u terug mee in de tijd. De wedstrijd begint aan het eind van de namiddag en eindigt nadat de nacht is gevallen. Het licht van een honderdtal koplampen die de duisternis van de Ardense nacht doorklieven geven aan het geheel een irreëel aspect.

Naast de wedstrijd zelf ontvangt de Belgische Federatie voor Oude Voertuigen haar leden in een geanimeerd dorp.

Indien u wilt dromen, herinneren ophalen, ontdekken of gewoonweg bewonderen, dan levert de meeting van de Spa Six Hours u een uniek en gerenommeerd spektakel dat ieder jaar duizenden toeschouwers trekt.
Locatie:
Route du Circuit 55
4970 Francorchamps
Route plannen
Contact: