Oldtimer evenementen

Spa Francorchamps tour (Maastricht)

Datum:
zondag 3 april 2016
Omschrijving:
Spa, ook wel de “parel” van de Ardennen genoemd is bij de pertrol heads misschien meer bekend door het prachtige circuit Spa Francorchamps. Wat veel echter niet weten is dat ook de wegen er om heen meer dan de moeite waard zijn voor een mooie tour. Het is daarom geen wonder dat auto fabrikanten het stuk tussen Spa en Nürburg vaak gebruiken om hun nieuwe auto's te testen.

De tour zal starten in Maastricht. Vanaf daar zullen we via een paar van de beste wegen van Nederland bij Vaals de grens naar Duitsland oversteken. Via de Eifel vol vulkaanbergen, ravijnen, rivieren, meren en top wegen rijden we daarna de Ardennen in en worden je stuur kunsten getest tot aan het circuit Spa Francorchamps.

Het circuit van Spa Francorchamps opent zijn deuren om kijkje achter de schermen te nemen van het circuit. In het gezelschap van een gids bezoekt u de race control, de perszaal, de loges van de speakers, maakt u een wandeling in de Paddocks en bezoekt u de Pitlane om zo een schat aan informatie en anekdotes over deze magnifieke plek te krijgen en geïnspireerd te worden door de unieke en mythische sfeer van het Circuit. Ook zal tijdens ons bezoek aan Spa Francorschamp de Trophée des Fagnes verreden worden met 4 verschillende series : European VW Fun Cup & France Championship, Mitjet Endurance, BGDC, 2CV Racing Cup

Na Spa Francorchamps word de weg vervolgt door de Ardennen richting Le Château Rendeux. Een klein, gerenoveerd kasteel met uitzicht op de rivier de Ourthe in het hart van de Belgische Ardennen. In de kelders van het kasteel treft u het restaurant aan. Hier wordt de Franse keuken geserveerd, met seizoensgebonden à-la-cartemenu's, vergezeld van een voortreffelijke selectie van Franse wijnen. Hier zal dan ook een tafel voor u gereserveerd staan wanneer u besluit om aan te schuiven.
Locatie:
Oostermaasweg 3
6226 VJ Maastricht (NL)
Route plannen
Contact:
Tel. +31643474981
Info@roadpursuit.com