Oldtimer evenementen

Spa-Classic (Francorchamps)

Datum:
vrijdag 13 mei 2016 t.e.m. zondag 15 mei 2016
Omschrijving:
Spa-Classic, dat in 2011 voor de eerste keer werd georganiseerd, is in amper enkele jaren tijd uitgegroeid tot een van de belangrijkste Europese evenementen voor klassieke raceauto's. De 5e editie van SpaClassic in 2015 voldeed in alle opzichten aan de hooggespannen verwachtingen, want tijdens het raceweekend kwamen 20.000 toeschouwers kijken naar de demonstratie van 1.500 historische auto's (clubs en wedstrijden). Hierdoor was deze editie een van de meest prestigieuze organisaties op de kalender - niet alleen omwille van de prachtige omgeving, maar ook omwille van de kwaliteit van het startveld in iedere categorie.

Het wereldbekende circuit van Spa-Francorchamps baant zich een weg tussen de Ardense heuvels en heeft bochten waarvan de namen evenveel weerklank vinden als de voormalige slagvelden in de streek. Bovendien staat de geschiedenis van de baan bol van glorieuze momenten en legendarische overwinningen. Waarin de wispelturige weersomstandigheden heel vaak een hoofdrol speelden. Het resultaat is een uniek decor, klimaat en sfeer voor een evenement dat op korte tijd heel veel aan kracht, ervaring en volwassenheid heeft gewonnen. Waarin helden van weleer en machines uit lang vervlogen tijden opnieuw tot leven worden gewekt. En bij iedere start wordt een hele cavalerie onder luid gebulder losgelaten in de richting van Eau Rouge, waarna koers wordt gezet naar de Raidillon.

Voor de editie van 2013 riep Peter Auto de Heritage Touring Cup in het leven, als eerbewijs aan deze endurancetempel, waar de bekende 24 uren van Spa-Francorchamps voor toerwagens werden verreden. Het startveld voor de Heritage Touring Cup is intussen blijven groeien, met steeds meer auto's die in het verleden het mooie weer maakten in deze discipline. De Heritage Touring Cup is in 2016 dan ook weer een van de hoogtepunten in het programma van Spa-Classic. Daarnaast komen nog vijf even aantrekkelijke raceklassen aan de start, waaronder de Group C Racing-categorie, die intussen deel uitmaakt van de grote by Peter Auto-familie.

En dan zijn er natuurlijk nog de talrijke animaties en het treffen van de merkenclubs, met delegaties van steeds meer merken, zonder wie dit feest niet compleet zou zijn.
Locatie:
Route du Circuit
4970 Francorchamps
Route plannen
Contact: