Oldtimer evenementen

Renault 120 Years (Brussel)

Datum:
vrijdag 13 juli 2018 t.e.m. zondag 2 september 2018
Omschrijving:
De hele zomer lang viert Autoworld de 120e verjaardag van een van de grootste nog actieve Franse merken. Aan de hand van vijftig voertuigen schetsen we de geschiedenis van Renault, die heel wat gemeen heeft met de Franse geschiedenis van de twintigste eeuw, de Tweede Industriële Revolutie en de serieproductie.

Op de mezzanine van Autoworld worden de meest iconische modellen van het merk tentoongesteld, waaronder de allereerste type A uit 1899, de eerste gesloten auto uit de geschiedenis, en de Type B uit 1900. Originele, niet gerestaureerde auto's afkomstig uit het Museum van Compiègne, maar ook een 'Marne-taxi' uit 1914, enz. Natuurlijk zijn er ook heel wat modellen die hebben bijgedragen tot de faam van Renault, zoals de Juvaquatre, het 4CV 'bolhoedje', de Dauphine, R4, R16, de eerste Espace, verscheidene versies van de R5, enz.

De rijke competitiegeschiedenis van Renault wordt geïllustreed aan de hand van verschillende modellen, waaronder enkele die ter beschikking werden gesteld door Renault Classic.

Op aparte podia beneden worden een aantal sportieve versies van de Clio getoond samen met enkele actuele RS-modellen en wordt de geschiedenis van de Renault Gordini's geïllustreerd aan de hand van enkele sportberlines: Dauphine, R8, R12 enz.
Locatie:
Jubelpark 11
1000 Brussel
Route plannen
Website:
Contact:
Tel. 02/736.41.65
info@autoworld.be