Oldtimer evenementen

Porsche 70 Years (Brussel)

Datum:
vrijdag 14 december 2018 t.e.m. zondag 27 januari 2019
Omschrijving:
Sommige automerken blijven tot de verbeelding spreken. Of je er nu een bezit of er als kind over droomde, met hun elegante lijnenspel en vermogen vallen Porsches in de smaak bij jong en oud en bij mannen en vrouwen.
Het merk, dat zeventig jaar geleden door Ferry Porsche werd opgericht in zijn kleine atelier in het Oostenrijke Gmünd, vertrok van de Volkswagen die zijn vader Ferdinand tien jaar eerder had ontworpen, en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een – springlevende – mythe.

Over zijn wagen zei Ferry: “Ik keek overal om me heen en vond nergens de auto van mijn dromen. Dus bouwde ik hem zelf!” Die auto was dan ook de eerste die de naam Porsche kreeg.

De voorbije zeven decennia, van de eerste 356 tot de nieuwste hybrides, is Porsche voortdurend blijven evolueren in kracht en schoonheid.

De eindejaarstentoonstelling van Autoworld vertelt het hele verhaal van die evolutie aan de hand van een zestigtal wagens. De tentoonstelling werd mogelijk gemaakt door de steun van Porsche Import en het Porsche-museum van Stuttgart-Zuffenhausen, alsook dankzij verscheidene verzamelaars die ons een auto uitleenden.

Om de bezoeker volledig onder te dompelen in het Porsche-universum en de subtiele evoluties daarvan, worden de wagens voorgesteld in verscheidene zones en configuraties.
Locatie:
Jubelpark 11
1000 Brussel
Route plannen
Website:
Contact:
Tel. 02/736.41.65
info@autoworld.be