Oldtimer evenementen

PEGASO, the forgotten brand (Brussel)

Datum:
zaterdag 10 november 2018 t.e.m. zondag 9 december 2018
Omschrijving:
Ook al kent de echte liefhebber het merk Pegaso - deze zeldzame en uitzonderlijke sportwagens die in Spanje werden gebouwd tussen 1951 en 1956 – Toch is de kans heel klein dat hij er ooit zoveel bij elkaar zal zien.

Dat is nochtans net wat het Autoworld Museum in Brussel wil bereiken van 10 november tot 9 december 2018, met een tentoonstelling rond een te weinig bekend merk.

Ze werden zorgvuldig uitgekozen om bezoekers te laten kennismaken met hun unieke geschiedenis. De Pegaso's, die werden gecreëerd door ingenieur Wifredo Ricart en van een koetswerk werden voorzien door ENASA, Touring Superleggera, Saoutchik of Serra, vertellen een bijzonder avontuur in de geschiedenis van de droomwagens.

Er wordt naar gestreefd een veertiental wagens naar Autoworld te brengen (een record als je weet dat er slechts 84 Pegaso Z-102's werden gebouwd en dat er wereldwijd nog maar een zestigtal exemplaren bestaan). Ze worden aangevoerd vanuit o.m Spanje, Frankrijk, Groot-Brittannië, Nederland en België. Eén komt zelfs op eigen kracht via de weg… en niet de eerste de beste : het is de oudste nog bekende Pegaso.

Uitzonderlijk benoemde het museum een externe commissaris voor deze tentoonstelling, omwille van zijn grote kennis van het merk: Mario Laguna (**), die er mee voor zorgde dat het museum een aantal uitzonderlijke auto's zal kunnen tonen.
In het rijtje staan onder meer de 'Thrill' (Touring) en misschien ook de Cúpula (ENASA), of een Saoutchik cabriolet, Touring Superleggera's, een Serra en een zeldzame race-ENASA met een motor met twee compressoren.

Het merk, dat oorspronkelijk werd opgericht om vrachtwagens (El camion Español) te bouwen, is de enige naoorlogse sportwagenconstructeur uit Spanje.
Locatie:
Jubelpark 11
1000 Brussel
Route plannen
Website:
Contact:
Patricia Raes
Tel. 02/736.41.65
info@autoworld.be