Oldtimer evenementen

Oldtimer Parade / Vlaamse Kermis Roosdaal

Datum:
zondag 23 juni 2019
Omschrijving:
Op 23 juni gaat er een oldtimerparade in combinatie met een Vlaamse kermis door op de campus van het Woon-en zorgcentrum O.L.Vr. Gasthuistraat te Roosdaal.

De idee ontstond binnen het Woon- en zorgcentrum Onze Lieve Vrouw en vertrok vanuit de nieuwe visie rond de begeleiding van wonen en leven. Arjen Geerts trok dit evenement om zijn opleiding te volmaken als animator. Recent werd door de Vlaamse overheid, m.b. het Agentschap Zorg en Gezondheid, het begrip “animatie” omgevormd tot woon- en leefbegeleiding, deze nieuwe begeleidingsvorm bestaat uit 6 rollen waar buurt betrekken en cultuurwerking er twee van zijn, vandaar dit event. Vanuit het WZC werden enkele oproepen gedaan naar verschillende partijen en deze vielen niet in dove mans oren.

De Retro Car club uit Denderhouten sprong als eerste op de kar en wou maar al te graag hun medewerking verlenen. Deze vzw is een bruisende vereniging die liefhebbers samenbrengt die één passie delen: exclusieve oldtimers en mooie bolides. Wagens met een ziel die tijdloos blijven en er moeiteloos in slagen om generaties te blijven aanspreken. De gemeente Roosdaal en hun seniorenraad voelden ook wel iets voor dit gebeuren en stelden voor om het event uit te breiden tot een heuse Vlaamse Kermis. De gemeente stelt heel wat materiaal ter beschikking, zorgt ervoor dat het verkeer in goede banen wordt geleid, biedt zelf enkele activiteiten aan en trekt andere organisaties aan die op hun beurt een steentje bijdragen.Naast de oldtimerparade gaat er die dag een rommelmarkt door, is er een springkasteel voorzien, een stand met gratis ijsjes, een make up standje voor de kinderen, volksspelen, een wandeltocht, een tentoonstelling met gepast thema, een hamburgerkraam, een cafetaria met ijssalon en terras enz...Dit werd allemaal mogelijk omdat ook o.a. wandelclub Pasar, Erfgoed Rausa en KWB de rangen vervoegden. Door dit gebeuren is het Woon-en zorgcentrum O.L.Vr. niet langer een eiland maar een centrale ontmoetingsplaats binnen de gemeenschap Roosdaal en dit alles wordt gedragen door de inzet van vele vrijwilligers en personeelsleden. Wie zich graag inschrijft voor de rommelmarkt kan dit nog tot en met 18 juni via: 054 89 13 53 of inge.vanderstappen@roosdaal.be.

Voor de wandeltocht kan dit via hetzelfde email adres of de dag zelf. De randanimatie gaat van start vanaf 13:00u en dit tot en met 17:00u.
De parade zal plaatsvinden vanaf 14:00u op de binnenkoer van het WZC en de voertuigen nemen nadien plaats op het domein. Om het plaatje compleet te maken mogen de bewoners de mooiste wagen kiezen. Voertuigen die nog willen inschrijven kunnen dit via jurgen@retrocarclub.be

Iedereen is van harte welkom en samen maken we er een onvergetelijke dag van!
Locatie:
Gasthuisstraat 57
1760 Roosdaal
Route plannen
Contact:
inge vanderstappen (markt) / jurgen retrocarclub (parade)
Tel. 054 89 13 53
arjengeerts@hotmail.com