Oldtimer evenementen

Moto Retro Wieze

Datum:
zaterdag 20 september 2014 t.e.m. zondag 21 september 2014
Omschrijving:
Moto Retro Wieze staat op 20 en 21 september 2014 voor de eerste maal in zijn geschiedenis in het teken van de zijspannen, in de volksmond beter gekend als sidecars.
Rond 1901 werd het eerste zijspan bedacht door Vaclav Laurin en Vaclav Klement, dat betekent dat sidecars nagenoeg even oud zijn als motorfietsen en dus eerder dan duozadels ontwikkeld werden. Vanaf 1910 zouden de motorenbouwers hun eigen zijspannen produceren met elk hun eigen overdadige afwerking en dat resulteerde dikwijls in frivole en luxueuze met riet en parasol afgewerkte modellen; daar komen we volgend jaar op terug...

Moto Retro Wieze richt de komende editie de schijnwerpers namelijk op de meest tot de verbeelding sprekende sidecars, de racemodellen. Op een aangepast 'circuit' plateau worden spraakmakende, zeg maar historische, sidecars getoond met elk een internationaal podiumpalmares om 'u' tegen te zeggen. Tegelijkertijd worden er archiefbeelden getoond zodat de uitzonderlijke en spectaculaire bochtentechniek van zowel de piloot als bakkenist om van deze driewielers razendsnelle racemachines te maken ook duidelijk wordt.

Belgisch grootste wegracekampioen, Auguste Goffin, 14 maal nationaal kampioen zag 100 jaar geleden het daglicht. Daar besteden we in de marge van de zijspannen ook heel graag aandacht aan en, indien het even kan, zal deze glorieuze kampioen zelf op deze retrospectieve aanwezig zijn!
Alzo brengt Moto Retro Wieze voor de eerste maal in zijn 30-jarig bestaan het voor het publiek onnavolgbaar circuitgevoel binnen de muren van de Oktoberhallen die tussen haakjes op het niveau van de exposanten ook inmiddels weeral volgeboekt zijn.
Locatie:
Schrovestraat 22
9280 Wieze
Route plannen
Contact:
yves demanet
Tel. 0475580887
Fax 023810887
motoretrowieze@telenet.be