Oldtimer evenementen

Lotus 7 Story (Brussel)

Datum:
vrijdag 13 oktober 2017 t.e.m. dinsdag 7 november 2017
Omschrijving:
Autoworld en de Lotus7-club stellen u een 12-tal modellen voor: Dax Rush, Caterham CSR, Lotus S IV, Donkervoort, Tiger Avon, Caterham Rover, Sylva Striker Race, Westfield Weasel Tdi, Westfield PréLit Kent, Tiger Avon chassis, Lotus S3 Kent, etc
De Lotus Seven, een ontwerp van Colin Chapman, werd van 1957 tot 1972 door Lotus Cars in Engeland gebouwd. Een open tweezitter, eenvoudig van uitvoering met een minimaal gewicht, voorzien van een sterke motor. Bedoeld als auto voor de openbare weg, was hij uiteraard mits enkele kleine aanpassingen, geschikt voor het circuit. Meer dan 2500 stuks werden er gebouwd.

Als krachtbron werd gekozen voor een Ford viercilinder (1172 cc), goed voor een vermogen van 40 pk. Optioneel kon er ook een Cosworth- of BMW-motor (A-serie) ingebouwd worden. Om het lucratieve Engelse belastingssysteem te ontwijken was de Lotus 7 ook als bouwkit te koop. De eerste Lotus Seven Cup werd in de jaren '60 in Frankrijk verreden. Henri Pescarolo, later F1-piloot en viervoudig winnaar in Le Mans was de eerste laureaat.

Het concept en de productierechten (op basis van de 7 Series 4) werden in 1973 door Lotus verkocht aan de laatst overgebleven Lotus-verkoopvertegenwoordiger Caterham Cars, dat nog steeds auto's bouwt. Een blijvende succesformule voor de liefhebbers van open sportwagens.
Van de Lotus bestaan er heel wat afgeleide modellen, waarvan de Caterham en Donkervoort wellicht de meest bekende merken zijn.
Locatie:
Jubelpark 11
1000 Brussel
Route plannen
Website:
Contact:
Tel. 02/736.41.65
info@autoworld.be