Oldtimer evenementen

Internationaal tractortreffen en rommelmarkt

Datum:
zondag 28 juni 2009
Locatie:
Lanaken (BE)
Omschrijving:
INTERNATIONAAL FESTIVAL VAN OUDE TRACTOREN op 28 juni 2009

Domein Pietersheim in Lanaken

Dit festival, georganiseerd door de Limburgsche Tractorvrienden, heeft inmiddels tot in de verre omstreek een bekende naam opgebouwd. Dit jaar wordt het festival voor de negende keer gehouden. Niet de locatie van het schitterend gelegen Domein Pietersheim, of de ca. 500 tentoongestelde oude tractoren, oldtimers en stationaire motoren, de vele oude ambachten, of de grote rommelmark maken dit festival tot iets speciaals; het is vooral de combinatie van deze factoren, in een door eeuwenoude bomen omlijste omgeving, die de talrijke bezoekers elk jaar opnieuw naar zich toe weet te trekken.

Voor elk wat wils
Je kunt er genieten van de vele, vaak zeer verschillende tractoren vanaf eind negentiende eeuw tot ca. 1970. Met een beetje oog voor techniek zul je verbaasd staan over variëteit aan technieken die bij tractoren werden gebruikt; voornamelijk elementaire technieken die voor de gemiddelde leek nog goed te volgen zijn. Gloeikoppen, vliegwielen, palletjes, stangetjes, klepjes, boutjes, moertjes, geen moderne hocus-pocus of elektronica. De trotse eigenaren zullen vaak met plezier tekst en uitleg geven. Dit geldt niet enkel voor de tractoren, maar ook voor de oldtimer auto's, motoren, scooters, brommers en fietsen. Diverse deelnemers komen met antieke woonwagens die zij u op verzoek, met plezier zullen tonen. Op zoek naar het koopje uit duizenden? De grote rommelmarkt wordt druk bezet en biedt heel wat meer dan rommel alleen. Een jaarlijks toenemend aantal oude ambachten komt ons festival opluisteren. Rietvlechters, houtdraaiers, touwslagers, mergelbewerkers, dorsvlegels, het is slechts een greep uit het aanbod. Voor kinderen zijn er twee springkastelen, en gratis schminken en wellicht een stukje meerijden op zo'n oude tractor? U vindt er stalletjes met tractoronderdelen, miniaturen, vakliteratuur en kledij. Doorlopend zijn er optredens van o.a. line-dancers en de diverse oude ambachten. De route naar het terrein wordt met bewegwijzering aan de invalswegen van Lanaken voorzien.

Het programma op zaterdag
· Zaterdagavond vanaf 20.00 uur BBQ op inschrijving en het zogenaamde “Voorgloeibal” met muziek verzorgd door DJ RV. De opwarmer voor het eigenlijke festival.

Het programma op zondag
· Al vroeg beginnen de tractoren en oldtimers het terrein op te komen; een spektakel op zich dat u eigenlijk niet mag missen!
· Vanaf 9.00 uur gaat de rommelmarkt open, wel aanmelden via de site)
· Rond 10.30 uur start de rondrit voor de deelnemers aan het festival. Een mooie route door velden en bossen in de directe omgeving van Lanaken.
· Rond 15.30 uur start het bekende défilé, waarbij de deelnemers aan het tractorfestival hun trotse bezit kunnen tonen. Deskundige tekst en uitleg wordt weer verzorgd door de tractorgoeroe Hubert Mawet uit 's Gravenvoeren.
· In de loop van de middag is er een live optreden van de “Hippies”.
· In de grote feesttent zijn drank en versnaperingen verkrijgbaar. Een grote schare vrijwilligers zal u daarbij met plezier van dienst zijn.

Praktische zaken :
· Slechts € 2,50 inkom voor volwassenen, kinderen zijn gratis
· Wilt u deelnemen met uw oude tractor, oldtimer of stationaire motor? Wilt u een standplaats op de rommelmarkt? Wilt u als handelaar van tractor gerelateerde goederen een standplaats? Via onze website ltv.nu kunt u zich daarvoor inschrijven.
Wilt u uw oude ambacht komen tonen, heeft u een leuke show weg te geven? Stuur een mail naar info@ltv.nu of neem contact op met ons secretariaat Merodelaan 88, 3620 Lanaken, telefoon 0032 (0)478 599 962
Website:
Contact:
R. Goyen
Tel. 0478599962
info@ltv.nu