Oldtimer evenementen

In the spotlight: Flower Power & Samba Bus T1 (Brussel)

Datum:
zaterdag 6 februari 2016 t.e.m. woensdag 23 maart 2016
Omschrijving:
Ongeveer zestig jaar geleden ontstond de hippiebeweging, die de muziekwereld en onze fantasie flink zou beïnvloeden. Die periode is verbonden met grote namen uit de muziekgeschiedenis en een reeks evenementen, zoals de 'Summer of Love' en het legendarische Woodstock muziekfestival, dat in de staat New York plaatsvond.

Bij wijze van eerbetoon aan die periode, waarin ook de 'Flower Power ' beweging haar gloriedagen kende, zet de tijdelijke tentoonstelling van 6 februari tot 23 maart 2016 in Autoworld de mythische Combi T1 in de spotlights - een automodel dat jarenlang met de beweging zou worden geassocieerd.

Sommige exemplaren in die jaren waren prachtig versierd met meerkleurige bloemen en hippiesymbolen. De legendarische Combi is een kleine, maar polyvalente bestelwagen die door een luchtgekoelde motor werd aangedreven. Het model was altijd synoniem van vrijheid en ontdekkingen en kon daardoor werkelijk tot in de verse uithoeken van de planeet worden aangetroffen. Hij kreeg vaak het gezelschap van de guitige Kever.

Tijdens de tentoonstelling wordt die sfeer van vrijheid, muziek en gezelligheid opnieuw tot leven gewekt.
Locatie:
Autoworld
1000 Brussel
Route plannen
Website:
Contact:
Eric Janssen
Tel. 02/736.41.65
info@autoworld.be