Oldtimer evenementen

De Zaat raast - Festival of Sportscars (Temse)

Datum:
zondag 17 augustus 2014
Omschrijving:
9de EDITIE
Op ZONDAG 17 AUGUSTUS vindt voor de 9de maal het oldtimergebeuren DE ZAAT RAAST - FESTIVAL OF SPORTSCARS plaats in Temse. Deze editie wordt opnieuw een uitzonderlijke dag voor liefhebbers van klassieke sportwagens. Enkel klassieke SPORTWAGENS ouder dan 1978 worden toegelaten. Hoewel wij ons al eens een zijsprong naar jongere exclusieve sportwagens durven permitteren…

DE START
Het Festival of Sportscars start en eindigt in het sfeervolle kader van de Markt van Temse. Onze classic car dag begint met een uitgebreid ontbijtbuffet (8 – 10 uur) in de feestzaal van het historische gemeentehuis van Temse. Vanuit de feestzaal, op de 2de verdieping, heb je een spectaculair uitzicht over de deelnemende wagens, die uitgestald zijn op de Markt.

DE RIT
De rit (10-15 uur)loopt via kleine en verrassende landwegen door het Waasland en de provincie Antwerpen, richting Vlaams Brabant. Hiervoor hebt u de keuze uit 2 roadbooks: één voor de recreatierijders en een tweede voor de sportievere deelnemers. Beide roadbooks worden nauwgezet uitgewerkt en zijn vlot leesbaar. Wij voorzien een verrassende aperostop tegen de middag, en rijden verder naar een historische locatie, voor het nuttigen van de middaglunch. Dit jaar voorzien wij – op algemeen verzoek – terug een uitgebreide picknick. In de namiddag rijden we, langs al even uitdagende wegen, terug richting Temse. Eens op de Markt aangekomen, worden de wagens voorgesteld aan het publiek.

SFEER
De ganse dag verloopt in een ontspannen en niet-competitieve sfeer, met aandacht voor zowel wagens als deelnemers. Het vriendschappelijk afsluiten van de rally (15.30 uur tot …) gebeurt in onze Driver's Village, op de Markt van Temse. Muziek en filmbeelden uit de jaren 50-60-70 zullen ongetwijfeld voor een passend retro oldtimersfeertje zorgen. Ook dit jaar zorgen wij weer voor de nodige verstrooiing met live optredens.

CULINAIRE VERWENNERIJEN
De ganse dag kan u rekenen op een verzorgde, verfijnde catering. Van het uitgebreid ontbijtbuffet kan u rustig genieten, zonder stress. De aperostop is steeds een aangenaam rustmoment en de picknick wordt weer een hoogvlieger. Maak het jezelf makkelijk en breng je picknickspullen mee. Bij het ontbinden van de rally kan u rustig wachten op de prijsuitreiking op ons groot terras op de Markt, waar de Gouden Carolus op u staat te wachten.

KOSTPRIJS
Deelnemen aan DE ZAAT RAAST – FESTIVAL OF SPORTSCARS kost 50 euro per persoon (kinderen tot 12 jaar: 25 euro). Hierin zijn het uitgebreid ontbijt, aperostop, picknickmand, drink in de Driver's Village, rallyplaat, roadbook en een mooi aandenken aan deze 9de editie begrepen.

INFO EN INSCHRIJVEN
Inschrijven kan vanaf 1 mei via de website www.dezaatraast.be. Hier vindt u ook meer informatie over de editie 2014 en een uitgebreid fotoalbum van de voorbije edities. Neem ook eens een kijkje op onze facebookpagina www.facebook.com/dezaatraast.

CHAPMAN
Ter gelegenheid van onze 9de editie brengen wij, in samenwerking met uitgeverij Daedalus, een uniek stripverhaal uit: het levensverhaal van Colin CHAPMAN, de stichter en inspirator van LOTUS, gekend van zijn sportwagens en Formule 1 successen. Voor het eerst (en eenmalig in beperkte oplage) wordt het volledige CHAPMAN verhaal (160 blz) in één integrale editie uitgebracht. Dit stripverhaal in full color zal een unieke cover krijgen, met een knipoog naar DE ZAAT RAAST – FESTIVAL OF SPORTSCARS en naar Temse. Ook bijzonder: in deze uitgave wordt een afzonderlijk dossier “Jacky Ickx bij John Player Special Lotus F1” opgenomen. Het dossier beslaat de jaren 1974 en 1975 toen JACKY ICKX, na succesvolle jaren bij Ferrari, overstapte naar het Lotus team van Colin CHAPMAN. Een unieke gelegenheid om, naast het complete CHAPMAN verhaal, meer te weten te komen over de ICKX jaren bij LOTUS. Het album kost 50. Voorintekenen kan bij Erik Vermeulen: vermeulen.erik@telenet.be .
Locatie:
Markt
9140 Temse
Route plannen
Contact:
Erik Vermeulen
Tel. 0478/53 03 57
Fax 03/710 13 61
vermeulen.erik@telenet.be