Oldtimer evenementen

Concours d'Elégance Paleis Het Loo (Apeldoorn)

Datum:
vrijdag 29 juni 2018 t.e.m. zondag 1 juli 2018
Omschrijving:
Het grootste klassiekerfeest van Nederland

Vanaf de eerste editie in 1999 heeft het Concours d'Élégance Paleis Het Loo één doel: de mooiste auto's laten zien die er te vinden zijn. De komende editie vindt plaats op vrijdag 29 juni, zaterdag 30 juni en zondag 1 juli 2018.

Hét middelpunt van het evenement is natuurlijk het internationale concours, maar er is veel meer te zien dat dat. Diverse importeurs presenteren hun nieuwste modellen en tijdens de sprint is het mogelijk om fraaie klassiekers in actie te zien. Het decor is het mooist denkbare: Paleis Het Loo in Apeldoorn.

Natuurlijk is het Concours d'Élégance Paleis Het Loo in eerste instantie bedoeld voor autoliefhebbers. Door de sfeer en ambiance is het echter een uitstapje dat ook uitstekend geschikt is voor het hele gezin, om met vrienden te ondernemen of om zakenrelaties uit te nodigen. Op de Royal Fair zijn tientallen kraampjes te vinden met uiteenlopende artikelen, van mode en sieraden tot kunst. Door de aanwezige foodtrucks wordt het verblijf nog aangenamer. Bovendien zijn de paleistuinen toegankelijk. Vanaf het paleisdak is het uitzicht daarop nog spectaculairder!

Concours voor dummies

Heeft u van een vriend, zakenrelatie of voor vaderdag een ticket gekregen voor het concours maar eigenlijk geen idee wat het is? Geen nood, we leggen het uit!

In de beginjaren van de auto was een concours d'élégance vooral een wedstrijd waar het mooiste ontwerp werd gekozen. Een auto was in die tijd vaak maar half af als hij de fabriek verliet; je moest hem zelf van een carrosseriebouwer van een carrosserie laten voorzien. Na de oorlog werd dat anders, toen kwam de massaproductie van de auto op gang. Daarmee veranderde de functie van een concours d'élégance: het werd nu een soort wedstrijd wie de mooiste klassieke auto heeft. Daarbij telt niet alleen het ontwerp van de auto mee, maar speelt ook de staat van de auto een grote rol. Die wordt beoordeeld door een internationale jury, die onder meer uit klassiekerexperts, autojournalisten en designers bestaat.

Het Concours d'Élégance Paleis Het Loo wordt georganiseerd vanaf 1999. In de loop van de tijd groeide het uit tot het grootste klassiekerfeest van Nederland. Naast klassieke auto's zijn er echter ook nieuwe auto's te zien — vrijwel altijd modellen die bedoeld zijn voor petrolheads.

Denk niet dat er uitsluitend auto's te zien zijn tijdens het concours: op de Royal Fair zijn allerlei luxeproducten te koop, maar er is ook een flink aantal foodtrucks. En dan is er natuurlijk de locatie: Paleis Het Loo. Het paleis zelf wordt op dit moment verbouwd, maar de prachtige tuinen zijn gewoon open, net als de stallen, waar Paleis Het Loo een eigen autocollectie heeft.
Locatie:
Koninklijk Park 1
7315 JA Apeldoorn (NL)
Route plannen