Oldtimer evenementen

Classicmotoracer Leest op jaarmarkt

Datum:
maandag 28 maart 2016
Omschrijving:
CLASSICMOTORACER LEEST (CRL)

Heet iedereen welkom op haar stand tijdens Posse Leest. Dit in de dorpstraat, schuin tegenover de Delhaize. Daar stellen we voor het 3é jaar moto's ten toon.

1 van de tentoongestelde moto's is een Gilera Saturno Piuma 500 productieracer waarvan er slechts 112 van gebouwd zijn, deze zag in 1957 het licht.

Jullie kunnen ons volgen op onze facebook pagina Classicmotoracer Leest.
Voor vrouw en kinderen die zich wat minder aan moto's interesseren, onder de bijlage met zaken die er nog zoal te doen zijn.

Op 28 maart is het weer Posse Leest. De jaarmarkt viert dit jaar z'n vijfentwintigste verjaardag. Bij het eerste fijne lentezonnetje vertoeven weer duizenden mensen in de straten. De ene genietend van een vers getapt pintje, anderen gezellig kuierend langs de vele kraampjes van de ambachtenmarkt, dierenmarkt, bloemenmarkt en oldtimers. De Leestse verenigingen organiseren die dag ook diverse activiteiten. Voor wie graag snuffelt is deze jaarmarkt een paradijs met de kleurrijke rommelmarkt. De jaarmarkt start om 9 uur en eindigt om 17 uur.

In het centrum, Leest-Dorp, vind je ook de kermis terug. En wie even de drukte wil ontlopen kan in de feesttent van de Chiro (Kouter 1A) terecht aan de gezellige bar “'t Zesde Gebod”.

Op de ambachtenmarkt vind je o.m. een leder- en keramiekbewerker, korfvlechter, pottendraaier naast houtsnijwerken, een klompenmaker, kaarsengieter, figuurzager, stoelenbiezer, vlegeldorser en een smid.

Een andere blikvanger is de dierenmarkt. Tijdens je wandeling kom je runderen, ezels, geiten en schapen tegen maar ook sierlijke viervoeters zoals (van links naar rechts) het Belgisch trekpaard (de Brabander), het Friese paard, de Ardenner, de Haflinger,… .
Locatie:
Dorpstaart
2811 Leest
Route plannen
Contact:
Andres Urban
Tel. 0032 475434508
classicmotoracer.leest@gmail.com