Oldtimer evenementen

Brommer & motor rondrit Oogstfeesten (Geel)

Datum:
zondag 14 augustus 2016
Omschrijving:
In't kort:
Vanaf 10.00h op en rond het pleintje in Geel Stelen (kort bij de kerk)
Rondrit (bepijld) voor oldtimers brommers en motoren.
Tentoonstelling van oltimer auto's, tractoren, brommers, motoren, stationaire motoren,... (tentoonstellers welkom!)
Demo's van dorskas (uit 1962), oude ambachten, boerenpaarden en politiehonden, valkeniers, Country dans, gratis kinderanimatie, periodieke huifkarrenrondrit,...
Om 18.00h musicale afsluiter door Harmonie De Eendracht uit Oosterlo
Gratis toegang, vooraf inschrijven is niet nodig

In't lang:
Op 14 augustus vinden voor de 10° maal onze, ondertussen legendarische, jaarlijkse oogstfeesten Landelijke Gilde plaats.
Dit willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Kosten noch moeite werden gespaard om van dit tweede lustrum een absolute topper te maken!

Zo wordt aan de oogstfeesten het begin- en eindpunt voorzien van een gepijlde rondrit voor brommers zoals Vespa's, Zundapps, NSU's,... en motoren vanaf 25 jaar.
Daarnaast zijn alle oldtimer tractoren, auto's en vrachtwagens en stationaire motoren welkom op het pleintje en zijn er doorlopend demonstraties voorzien.

De cyclus van graan tot brood wordt rondgemaakt: van dorsen met een grote dorsmolen Buschhoff uit 1962 tot malen en bakken.

Ook wordt er een kinderboerderij opgezet met allerhande neerhofdieren en met een 'knuffelhoek' voor de kinderen. Dat deze kleinsten ons nauw aan het hart liggen wordt ook vertaald naar de gratis grime, balonnenclowns, springkasteel, een draaiorgeltje en een 'rad van fortuin'.

Daarnaast zal u nog een 6-tal Brabantse trekpaarden echt 'aan het werk' zien.
Verder zijn er nog spectaculaire demonstraties voorzien met politiehonden: verdediging en pakwerk en een al even spectaculaire roofvogelshow. Ook de 'Village Country Dancers' zullen tussendoor optreden. Klokvast worden er huifkar-ritten voorzien langs de mooiste plekjes in Stelen, enz….

Ook de oude ambachten komen aan bod: broodbakken dus, miniatuurbouw, manden vlechten, houtdraaiwerk, touwen vlechten, oliepersen, letterkappen, kantklossen, handwerk-tapisserie, hoefsmid ..…


Harmonie de Eendracht uit Oosterlo zal het geheel feestelijk afsluiten rond 18.00u.

Voor elk wat wils dus, jong en oud, klein en groot. Een plezante familie uitstap. Nostalgie van de bovenste plank.

Dit alles zal zich dus afspelen op zondag 14 augustus a.s. tussen 10.00 en 18.00u op het pleintje in Geel -Stelen
De inkom is zoals steeds GRATIS.
Locatie:
Stelen 15
2440 Geel
Route plannen
Contact:
Louis verachtert
Tel. (+32) (0)14 86 77 15
louis.verachtert@telenet.be