Oldtimer evenementen

Belgian Corvette Club meeting (Bekkevoort)

Datum:
zondag 14 augustus 2016
Omschrijving:
Beste Corvette vrienden,

Onze eerst volgende meeting gaat door op zondag 14 augustus aanstaande en wordt georganiseerd door Johan en Wendy.

Samenkomst in Grand Café Brasserie Pact 24 te Bekkevoort vanaf 11.30 uur, jullie kunnen gemakkelijk parkeren op de ruime parking van de zaak. de Brasserie is pal aan de afrit van de E314 gelegen op de staatsbaan 95 te Bekkevoort. Komende vanuit Leuven is het van de afrit de Staatsbaan oversteken rechtstreeks op de parking. Komende van Lummen is het rechts de autostrade onderdoor en direct rechts op de parking.

Graag zouden we om 13u30 vertrekken langs de Hagelandse holle- en landwegen richting Assent. Daar bezoeken we de Kluisberg (Rijnrode 5, Assent – Bekkevoort), een bedrijf dat zich al ruim 30 jaar bezig houdt met wijn verbouwen. Een wijnboer met een 6 hectare wijngaard en een afzetmarkt heeft bij verschillende grootwarenhuizen van bij ons. Maar de wijnboer zelf zal ons hierover veel beter kunnen informeren tijdens een bedrijfsbezoek dat we voor jullie in petto hebben.
Hiervoor moeten we een 300m stappen vanwaar we onze bolides hebben mogen parkeren naar het bedrijf waar de rondleiding start. We komen dan langs de wijngaarden terug om bij de wijnboer thuis een wijndegustatie van 2 wijnen te doen. Voor dit alles moeten we bijdrage van 5,-€ vragen.(Deze zal verzameld worden bij aankomst in Pact24) Later zijn wijn en Frisdranken mits betaling verkrijgbaar, maar we moesten er wel op duiden dat er geen bier te verkrijgen is!

Als extraatje krijgen we een truckshow “truckers for life Bekkevoort” die ook dezelfde dag door het Hageland tourt. Rond de tijd dat wij aan onze degustatie zijn komen deze “king of the road” bolides ons voorbij gereden.

Als deze trucks de weg voor ons hebben vrijgemaakt kunnen wij onze rit verder zetten naar een volgend kort tussenstopje. Voor diegene die hoogtevrees hebben misschien iets minder tof. Langs onze route passeren we de Vlooybergtoren, een metalen zwevende trap uit cortenstaal van een 11m hoog. Maar door de helling staat men meer dan 20m boven het aardoppervlak. Eventueel aan de durvers kan deze trap beklommen worden om de genieten van een adembenemend uitzicht over het Hageland. Hier verblijven we maximum een 15 tal minuten. Dit omdat de rit naar de eindstop al een uurtje in beslag neemt.

Als eindstop hebben we voor jullie het Bistro-Restaurant Kloosterhoeve (Kloosterdreef 4, 3110 Rotselaar) uitgezocht. We vragen dat jullie zich vooraf willen inschrijven voor het avondmaal. Hiervoor hebben we voor jullie 4 gerechten besproken zoals daar zijn:

€20,30 Tongrolletjes groentesaus spinaziepuree
€15,30 Vol au vent met frietjes
€17,00 Tagliatelli met noordzeegarnituur en pestoroom
€20,70 Steak vier-pepersaus frietjes
(Indien u Steak bestelt gelieve dan de bakwijze voor de steak eveneens te vermelden.)

Voor diegene die 's avonds blijven eten gelieve uw naam / lidnummer en uw keuze ons ten laatste donderdag 11 augustus te bezorgen.
Er dient niets op voorhand betaald te worden.
Hou er alleen rekening mee dat in de kloosterhoeve volgende regel telt: 1 tafel = 1 gedetailleerde rekening voor eten en dranken

Wij hopen jullie talrijk te mogen verwelkomen op de Hagelandse meeting , indien er nog zaken zijn die niet duidelijk zijn twijfel dan niet ons te contacteren,

Johan Crauwels en Wendy Van de Velde
Gsm 0477 48 62 22 of E-mail johan.crauwels@telenet.be

Belgian Corvette Club vzw.
Parklaan 51
9100 Sint-Niklaas
Tel : 00 32 3 777 02 56
Fax : 00 32 3 778 08 41
Mail : info@belgiancorvetteclub.be
Site : www.belgiancorvetteclub.be
Facebook : www.facebook.com/pages/Belgian-Corvette-Club
Locatie:
Staatsbaan 95
3460 Bekkevoort
Route plannen
Contact:
Johan Crauwels
Tel. 0477 48 62 22
info@belgiancorvetteclub.be