Oldtimer evenementen

AMG 50th Anniversary (Brussel)

Datum:
zaterdag 9 september 2017 t.e.m. zondag 1 oktober 2017
Omschrijving:
Een halve eeuw AMG staat voor vijftig jaar emoties, dynamisme en rijplezier.
Een 12-tal voertuigen zullen in september in Autoworld tentoongesteld worden, waaronder een W129 55 AMG, een W107 AMG, een SLS AMG en een replica van de 300 SEL 6.3.

Het Duitse automerk AMG werd in 1967 opgericht in een oude molen in Burgstall, in de buurt van Affalterbach, waar al snel de eerste fabriek gebouwd wordt. Een eerste succes liet niet lang op zich wachten. Tijdens de 24 Uren van Spa Francorchamps in 1971 eindigde de 300 SEL – bestuurd door het duo Heyer-Schickentanz - als tweede in zijn categorie doordat men het vermogen verhoogd had tot 400 pk, meteen ook een eerste klasse overwinning.

Het tunen van auto's, de belangrijkste activiteit van het bedrijf, zorgde vooral voor een wereldwijde reputatie. In 1990 sloten Mercedes-Benz en AMG dan ook een overeenkomst, waardoor de auto's ook in de showrooms van de Duitse constructeur konden verkocht worden. De zaken liepen als een trein, o.m. dankzij heel wat racesuccessen.
In 1999, werd Daimler Benz meerderheidsaandeelhouder van AMG alvorens het bedrijf volledig op te kopen in 2005.

In de DTM (Deutsche Tourenwagen Masters) boekte AMG de voorbije vijfentwintig jaar maar liefst 13 titels (piloten) en zes merkentitels. Ook overwinningen in de FIA GT klasse en het F1 team haalde de voorbije drie jaar drie wereldtitels binnen. De safety car tijdens de Grote Prijzen is ook een Mercedes AMG.

Wist je dat ?
De naam AMG zijn de initialen van de twee oprichters: « A » van Hans Werner Aufrecht, « M » van Eberhard Melcher en de « G » wordt ontleend aan de geboorteplaats van Aufrecht, Grossaspach.
Locatie:
Jubelpark 11
1000 Brussel
Route plannen
Website:
Contact:
Tel. 02/736.41.65
info@autoworld.be