Oldtimer evenementen

American Stars on Wheels (Antwerpen)

Datum:
zaterdag 13 augustus 2016 t.e.m. zondag 14 augustus 2016
Omschrijving:
De organisatie van "American Stars on Wheels" presenteert voor de 5e maal haar US classic car & American lifestyle evenement te Antwerpen-Expo. Deze uitgave is op zaterdag 13 en zondag 14 augustus 2016. Antwerpen-Expo is dan 2 dagen lang de jaarlijks thuishaven voor de in- en outdoor show van US classic Cars en Bikes, American lifestyle en rockabilly.

EDITIE 2016 : THE GREAT AMERICAN CONVERTIBLE & PICKUP TRUCKS.
Er zal indoor onder andere een tentoonstelling te bezichtigen zijn welke een overzicht toont van deze 2 Amerikaanse iconen.

American Stars on Wheels vindt plaats op een oppervlakte van 75.000 m2 verdeeld over indoor hallen plus outdoor een enorme meeting plaats voor 1500/2000 auto's : opnieuw de "top of the bill" van alle soorten USA wagens en motoren, origineel, custom, hot rods of gerestaureerd.

Alle voertuigen, zoals classic personenwagens, muscle cars, sportwagens, rat & hotrods, customs, pick-ups, vans, US militaire voertuigen, motoren (zoals bvb. Harleys), worden uitgenodigd voor een gratis deelname met wagen + bestuurder, aan deze “All American Car & lifestyle Happening”. Alle voertuigen zijn dus welkom zolang het maar Amerikaanse modellen zijn afkomstig van Amerikaanse constructeurs. Voor de indoor show worden meer dan 100 speciaal uitgekozen exemplaren uitgenodigd uit heel Europa om binnen in de hallen van Antwerp Expo tentoon te stellen. Customs zowel als orginele of top gerestaureerde exemplaren.

Buiten wordt zowel de parking van Antwerpen-Expo als de aanpalende terreinen de locatie voor de outdoor American car show. Het accent ligt uiteraard op de Amerikaanse oldtimers en classic-cars uit de dertiger tot zeventiger jaren, maar ook modernere voertuigen van Amerikaanse origine zullen dat weekend in grote getallen vanuit alle lands hoeken en omliggende landen neerstrijken op het terrein van Antwerpen-Expo.

Dit evenement is een static meeting, d.w.z. dat de deelnemende voertuigen zowel in de hallen als buiten op het terrein staan waar deelnemers, bezoekers en jury de voertuigen kunnen bewonderen.

Tenslotte treft u op de American Stars on Wheels ook diverse clubs voor Amerikaanse classic cars en verkoop standen aan. Deze laatste met talloze accessoires rond het thema restauratie, onderhoud, miniaturen, automobilia en toebehoren alsook American Lifestyle items zoals juke-boxen, oude benzinepompen, Coca-Cola collectables en andere reclame borden, vintage en rockabilly kleding enz...

Antwerpen Expo ligt naast de Ring van Antwerpen, dicht bij de Kennedy tunnel.
Op onze website (www.americanstarsonwheels.com) kan U de weg omschrijving nalezen.

American Stars on Wheels vindt plaats op zaterdag 13 en zondag 14 augustus 2016.
De show is open van 10.00 tot 21.00 H op zaterdag en van 10.00 H tot 18.00 H op zondag.

Deelname met Amerikaans voertuig : gratis voor voertuig + bestuurder
Inzittenden € 10
Bezoekers : Inkom € 12 per persoon, weekend ticket € 20, kinderen tot 12 jaar gratis.

TECHNISCHE FICHE

Naam
AMERICAN STARS ON WHEELS : - 5e editie van de internationale show meeting op deze locatie.

Datum en uren
Zaterdag 13 augustus 2016 van 10.00 H tot 18.00 H, rockabilly concert party tot 21.00 H.
Zondag 14 augustus 2016 van 10.00 H tot 18.00 H

Plaats
Antwerpen Expo, Jan Van Rijswijcklaan 191, 2020 Antwerpen (België)

Toegangsprijzen bezoekers en deelnemers
US car + bestuurder is gratis.
Inzittenden deelnemend voertuig € 10
Bezoekers volwassenen € 12 per persoon, weekend ticket € 20.
Kinderen tot 12 jaar Gratis

In 2016 wordt dit evenement georganiseerd samen met Aircooled Stars on Wheels, meeting voor aircooled VW & early old school VAG, Cruisers Rockers & Mods classic scooter en caféracer treffen en Antwerp-Expo Retro Rockabilly Rave met live rockabilly bands.

Deelnemen en/of parkeren doet u op eigen risico.
Locatie:
Jan Van Rijswijcklaan 191
2020 Antwerpen
Route plannen
Contact:
Peter Van Goethem
Tel. 0475492648
amexpeter@telenet.be