Oldtimer evenementen

American Stars on Wheels

Datum:
zaterdag 25 augustus 2012
Locatie:
Antwerpen (BE)
Omschrijving:
Het is zover: de organisaties van Stars on Wheels en American Power on Wheels bouwen samen een groot nieuw in- en outdoor evenement en presenteren “American Stars on Wheels”. De eerste uitgave is op zaterdag 25 en zondag 26 augustus 2012 in “Antwerp Expo” te Antwerpen (voorheen Bouwcentrum); dit wordt dan jaarlijks de tweedaagse thuishaven voor de in- en outdoor show van US Cars en Bikes.

American Stars on Wheels vindt plaats op een oppervlakte van 78.000 m2 verdeeld indoor over 2 hallen plus outdoor een enorme meetingplaats voor 1500 auto's; opnieuw de "top of the bill" van alle soorten USA wagens en motoren, original, custom en hot rods of gerestaureerd.

Alle voertuigen, zoals personenwagens, muscle cars, sportwagens, hotrods & customs, rockabilly, pick-ups, US militaire voertuigen, motoren zoals bvb. Harleys, worden uitgenodigd voor een gratis deelname met 2 inzittenden, (bestuurder en bijzitter) aan de outdoor “All American Car Happening”. Alle voertuigen zijn dus welkom zolang ze maar afkomstig zijn van Amerikaanse constructeurs. Voor de indoor show worden de prachtigste exemplaren uitgenodigd in Europa voor een selectie om binnen in de hallen van Antwerp Expo tentoon te stellen.

In die hallen wordt een wereld gebouwd met de meest originele categorieën auto's en motoren en omgetoverd in de prachtigste paleizen van US cars, custom, rockabilly en motoren; elk in hun eigen decor. De verbeeldingskracht van Engelse, Duitse, Franse, Nederlandse en Belgische fanaten overschrijdt niet alleen de landsgrenzen, maar ook de grenzen van het realiseerbare. Buiten wordt zowel de parking van Antwerp Expo als de aanpalende terreinen de locatie voor de “american car” show. Het accent ligt uiteraard op de Amerikaanse oldtimers en classic-cars uit de dertiger tot zeventiger jaren, maar ook modernere uitvoeringen van American cars zullen dat weekend in grote getallen vanuit alle landshoeken en omliggende landen neerstrijken op het terrein van Antwerp Expo.

Dit evenement is een static meeting d.w.z. dat de deelnemende voertuigen zowel in de hallen als buiten op het terrein staan, waar het publiek en jury de voertuigen kunnen bewonderen.

Tenslotte treft u op de American Stars on Wheels ook diverse clubs en verkoopsstanden met talloze accessoires rond het thema restauratie, onderhoud, miniaturen, automobilia en toebehoren, plus American Lifestyle.

Antwerp Expo (voordien Bouwcentrum) ligt naast de Ring van Antwerpen, dicht bij de Kennedy tunnel, op onze website kunt U de wegomschrijving nalezen.


American Stars on Wheels vindt plaats op zaterdag 25 en zondag 26 augustus 2012.
De show is open van 10.00 tot 18.00 H.

Deelname met Amerikaans voertuig : gratis met 2 inzittenden
de derde persoon (of meer) wordt/worden aanzien als bezoekers
Bezoekers: Inkom 10 € / per persoon, kinderen tot 12 jaar gratis.


Meer inlichtingen:
- Peter Van Goethem e-mail: amexpeter@telenet.be Tel. 0475/492648
- op het secretariaat: Hugo Vervliet e-mail: starsonwheels@telenet.be
Tel.+32 (0)15/51.37.02 – GSM. +32 (0)475.366.334
p/a Scherpstuklei 27 – B-2820 Bonheiden – België
Contact:
Peter Van Goethem
Tel. 0475492648
amexpeter@telenet.be