Evenementen
Je bent hier: Oldtimer evenementen > The Distinguished Gentleman's Ride - Ghent ride

The Distinguished Gentleman's Ride - Ghent ride

Delen

Datum

zondag 27 september 2015

toevoegen in agenda

Locatie

Kollekasteel Groenestaakstraat 66
9030 Mariakerke-Gent

route plannen

Organisatie

Kristina De Rycke
Tel. 0488 07 15 31
Stuur e-mail

Beschrijving

De DGR is een wereldwijd liefdadigheidsevenement (in de vorm van een motor-rit), dat geld inzamelt voor onderzoek naar prostaatkanker. Het werd gelanceerd in 2012 in Australië en is op 27 september 2015 aan zijn 4e editie toe.

The Distinguished Gentleman's Ride werd geïnspireerd door een vintage foto van een mooi-geklede gentleman (Don Draper, personage uit Mad Men) op een klassieke motorfiets. Denk kostuum, stropdas, manchetknopen, mooi getrimde baard, etc… De eerste rit, in 2012, ging vooral over het hebben van plezier met gelijkgestemde zielen. Tijdens deze ride werden de niches van de klassieke motorfietswereld bij elkaar gebracht: de bobbers, de café racers, de scramblers, de classics, kortom de 'weird en whacky' gemotoriseerde twee- en driewielers. Het concept veroverde snel de verbeelding van klassieke motorrijders overal ter wereld, en werd in 2012 reeds in 65 steden wereldwijd georganiseerd. Het enorme succes van dit eerste evenement inspireerde de organisatoren om er een liefdadigheidsevenement van te maken en geld in te zamelen voor onderzoek naar prostaatkanker.

Triumph Motorcycles is de wereldwijde sponsor van dit evenement maar op de rit worden ALLE merken met open armen verwelkomd. De enige voorwaarde is dat je motorfiets een bobber, classic, cafe racer, modern classic, tracker, side car, chopper, scooter of een niet-identificeerbare twee- of driewieler is.

Door de focus op klassieke motorfietsen, klassieke kledingstijl en klassieke gentleman values, wil het evenement de stereotypes over de macho-mentaliteit en het bad boy-imago in de motorwereld doorbreken. Het moet een niche-evenement blijven en wordt om die reden niet opengesteld voor alle type motoren. Het gaat om kwaliteit niet kwantiteit. Het evenement moet beheersbaar en veilig blijven. Tweed en Tarmac do not mix. De rit moet langzaam en kort zijn én moet bovendien door het hart van de stad lopen (wat er op zijn beurt voor zorgt dat snelheden tot een minimum worden beperkt). Dit evenement is geen race, het is theater. Het gaat over zien en gezien worden, over wuiven en lachen naar het publiek.

In 2012 nam de rit plaats in 65 steden over de hele wereld. In 2013 participeerden al meer dan 11.000 deelnemers in 145 steden en werd er meer dan $ 277.000 (USD) ingezameld voor onderzoek naar prostaatkanker. In 2014 waren er 20.000 deelnemers in 257 steden in 58 landen (zie foto's in bijlage) en werd er meer dan $ 1.500.000 (USD) opgehaald. Voor 2015 is de doelstelling om wereldwijd $ 3.000.000 (USD) te verzamelen en worden er meer dan 30.000 deelnemers verwacht in meer dan 400 steden.

Registratie en deelname aan de rit zijn gratis. Elke participant moet zelf kiezen of hij/zijn ook de charitatieve aspecten van deze rit wil ondersteunen. Geld doneren kan énkel via de DGR website (http://www.gentlemansride.com). Het goede doel moet een persoonlijke keuze zijn. In sommige landen en in sommige sociale kringen is het niet makkelijk om geld in te zamelen. Het is niet de bedoeling mensen uit te sluiten. Inzamelen van geld is belangrijk, maar bewustmaking en mensen zo ver krijgen dat ze hun prostaat laten onderzoeken is nóg belangrijker.

De Gentse rit vertrekt vanaf het Kollekasteel in Mariakerke en eindigt in Gent Centrum op het Sint Pietersplein.

Registratie:
http://www.gentlemansride.com/rides/belgium/ghent

Facebook event-pagina: https://www.facebook.com/events/1692264914326197/1706289309590424/

Website

bezoek website

Organisatie

Kristina De Rycke
Tel. 0488 07 15 31
Stuur e-mail

terug naar overzicht
Goedkope oldtimerverzekering bij ERARD verzekeringen
Freighthammer - importeren en exporteren van oldtimers
Oldtimerfarm - verkoop in opdracht van oldtimers - Aalter
Legendary Classics - verkoop van oldtimers
Auctim online auctions
Mistral Classics - premium classic cars - restauratie & onderhoud
Belgisch Brits Centrum - Britse oldtimers: verkoop, wisselstukken, onderhoud en restauraties
Claeys - oldtimer onderdelen
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Aarschots Carrosserie Center - oldtimer restauratie
Classictours - reizen op maat van oldtimerfanaten
Cleansurface group by Sodablast - stralen en coaten
Anglo Parts - onderdelen voor Engelse oldtimers
Wens jij ook publiciteit via Oldtimerweb? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer info.
Claeys - oldtimer onderdelen
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Aarschots Carrosserie Center - oldtimer restauratie
Classictours - reizen op maat van oldtimerfanaten
Cleansurface group by Sodablast - stralen en coaten
Anglo Parts - onderdelen voor Engelse oldtimers